Élet-Stílus

Bundesliga: örülhettek a magyarok

Négy magyar játékos is pályára lépett a Bundesliga 20. fordulójában, s közülük ketten is – a hannoveri Huszti Szabolcs és a berlini Dárdai Pál – győzelemnek örülhettek.

A berlini Olimpiai stadionban a Hertha BSC feledtetni próbálta a fővárosi szempontból katasztrofális 0-5-el zárult hannoveri kirándulást. Dárdai Pál az első perctől szerepet kapott a Hertha középpályáján, s a 9. percben hasonlóan érezhette magát, mint csapattársai. Bastürk szabadrúgása után De Jong elsodorta Pantelicset, ám a megítélt büntetőt a csatár elrontotta. Sőt, a 33. percben már a héten edzőváltáson átesett Hamburg vezetett. Olic tálalt Laas elé, s utóbbi nem hibázott.

Szünet után rohamoztak az 52. percben épp Dárdai révén veszélyeztető berliniek, ám csak az utolsó negyedórában kerekedtek az északiak fölé. Előbb Gilberto beívelése után Friedrich fejjel vette be a vendéghálót, majd a hosszabbításban az első Bundesliga-találkozóján a 69. percben pályára lépő brazil Mineiro lőtt jobbal Rost kapujába.

Berlinben egy kimaradt büntető miatt szomorkodtak – nem úgy a Hannovernél. Az Aachen vendégeként fellépő együttes ugyan már a 23. percre megnyugtató 2-0-s előnyt halmozott fel, a Rössler buktatásáért megítélt tizenegyest értékesítő Reghecampf visszahozta a vendéglátók esélyeit. Öt perccel később azonban a vendégek is kiharcoltak egy büntetőt, s a kapu közepébe lövő Huszti Szabolcs jóvoltából ismét kétgólosra hízott az előny. A vendégek ráadásul a hármas sípszó előtt újabb góllal “kedveskedtek” a hazai közönségnek.

Potyogtak a gólok Wolfsburgban, ahol Mike Hanke két találatára még válaszolni tudott a Leverkusen, a 72. percben azonban az argentin Klimowicz beállította a végeredményt. Cottbusban Szélesi Zoltán végigjátszotta a Bochum elleni, 0-0-val végződő találkozót, míg a Mainz színeiben Szabics Imre a hajrában állt be a frankfurti stadionban.

Bundesliga, 20. forduló:
Aachen-Hannover 1-4 (1-3)
Gól:
Reghecampf (26., 11-esből), ill. Jankov (5.), Rosenthal (23.), Huszti (31., 11-esből), Stajner (91.)

Bielefeld-Mönchengladbach 0-2 (0-1)
Gól:
Insua (28.), Jansen (89.)

Wolfsburg-Leverkusen 3-2 (2-1)
Gól:
Hanke (16., 37.), Klimowicz (72.), ill. Kiessling (29.), Van der Heyden (öngól, 71.)

Hertha-Hamburg 2-1 (0-1)
Gól:
A. Friedrich (78.), Mineiro (92.), ill. Laas (33.)

Frankfurt-Mainz 0-0

Cottbus-VfL Bochum 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik