Élet-Stílus

Várhidi Péter szűkítette a keretét

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített, 22 fős keretét a jövő heti, ciprusi tornára.

„Minden posztra igyekeztem két labdarúgót találni, bár jobbhátvéd jelenleg csak egy, Csizmadia áll rendelkezésre. Szükség esetén azonban Vanczák, Balogh vagy akár Rodenbücher is játszhat a védelem jobb oldalán, tehát gondban biztosan nem leszünk. Így, hogy csak egy igazi jobboldali védő került be az utazók közé, inkább még egy csatárt nevezek, ő pedig Tisza Tibor” – mondta a szövetség hivatalos honlapján (mlsz.hu) a válogatott szakvezetője.

Várhidi Péter megindokolta, ki miért maradt ki a bő keret tagjai közül. Vadócz Krisztián és Rajczi Péter klubot váltott a télen, nekik most az a legfontosabb, hogy beilleszkedjenek új együttesükbe. Bodor Boldizsár klubjában baloldali védőt játszik, és ezen a poszton ezúttal inkább Pollák Zoltán teljesítményére kíváncsi. Horváth András edzőtáborozik a Sopronnal, az MTK-s Bori Gábor pedig azért maradt ki, mert az alkalmazandó játékrendszerben olyanok kaphatnak inkább lehetőséget, akik jobb szerelőkészséggel rendelkeznek. Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián pedig csak harmadik számú jelölt lenne posztján.

A válogatott tagjai vasárnap találkoznak a Thermal Hotelben, s este repülnek Ciprusra. Kedden a hazai együttessel találkozik a nemzeti együttes, szerdán pedig – az előző napi eredményektől függően – Bulgária vagy Lettország lesz az ellenfele.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete
Kapusok: Végh Zoltán (MTK), Fülöp Márton (Sunderland).
Védők: Pollák Zoltán (MTK), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (St. Truiden), Balogh Béla (MTK), Rodenbücher István (MTK), Vaskó Tamás (Újpest), Csizmadia Csaba (Mattersburg).
Középpályások: Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Kaiserslautern), Sándor György (Újpest), Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Zsidai László (MTK), Vass Ádám (Stoke City).
Csatárok: Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Huszti Szabolcs (Hannover), Priskin Tamás (Watford), Gera Zoltán (WBA), Hrepka Ádám (MTK), Tisza Tibor (Újpest).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik