Élet-Stílus

Premier League: könnyedén nyertek az esélyesek

Az éllovasok könnyed győzelmet arattak a Premier League hétközi, 25. fordulójában. A különbség nem változott a Manchester United és a Chelsea között, a Ferguson-csapat előnye továbbra is hat pont.

A listavezető “vörös ördögök” az utolsó helyen tanyázó, biztos kiesőnek tűnő Watfordot látták vendégül az Old Traffordon, és bár kissé nehezen lendültek játékba, végül – az erőviszonyoknak megfelelően – kiütéses győzelmet arattak. A 20. percben Cristanio Ronaldo tizenegyesből szerzett vezetést a Manchester Unitednek, majd egy óra játék után Doyley öngóljával tovább nőtt a különbség, és innentől kezdve már csupán az volt a kérdés: vajon mekkora “zakót” kap a Watford? Nos, 4-0 lett a végeredmény, a hátralévő időben ugyanis a csereként beállt Henrik Larsson megszerezte első bajnoki gólját a Manchester mezében (Wayne Rooney pazar átadása után finom bokamozdulattal lőtt a bal alsóba), majd Rooney emelte át a vendégkapust.

“A MU a világ egyik legjobb csapata, megérdemelten vezeti a bajnokságot” – magyarázta a watfordi edző, Aidy Boothroyd, aki 36 évével a liga legfiatalabb menedzsere. A legöregebb, Sir Alex Ferguson (65) így értékelt: “Az első félidő nehéz volt, ugyanis a Watford meglepett bennünket, szívósan és jól védekezett. Ronaldo találata után már jobban játszottunk, újabb gólokat szereztünk, ezért én is elégedett lehetek” – így a manchesteriek mestere.

A nagy rivális Chelsea is sima győzelmet aratott, annak ellenére, hogy szerdai ellenfele, a Blackburn

Magyar rangadó

A második vonal magyar rangadóján a West Brom 2-1-re verte a Plymouth csapatát. A hazaiaknál Gera Zoltán a 65. percben csereként lépett pályára, a vendégeknél viszont Buzsáky Ákos és Halmosi Péter is kezdő volt. Az előbbi végigjátszotta a meccset, az utóbbit az 53. percben cserélték le, míg Tímár Krisztián a padról szemlélte az eseményeket.

meglepően bátran és agilisan kezdett, percekre a kapuja elé is szegezte Jose Mourinho együttesét, a címvédő azonban első valamirevaló helyzetét Didier Drogba révén gólra váltotta, majd később Frank Lampard és Salomon Kalou is betalált. A Chelsea egyébként nagy árat fizetett a sikerért: Ashley Cole ugyanis súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, az 55. percben le is kellett cserélni a válogatott védőt.

“Ez hihetetlen! Nálunk nem apró sérüléseket, húzódásokat szenvednek a játékosok, hanem nagyon súlyos bajokat. Tessék, most Cole dőlt ki a sorból hosszú időre” – füstölgött a londoniak portugál mestere, Mourinho, aki elárulta, a csapatából leginkább az ezúttal gólt nem szerző, sokkal inkább a mezőnyben remeklő Andrij Sevcsenko játékával volt elégedett. “Ez volt a legjobb meccse, amióta nálunk van. Fantasztikusan futballozott” – tette hozzá.

A szerdai bajnoki mérkőzésekkel egy időben rendezték az Arsenal-Tottenham Ligakupa elődöntőt, amelyen a hazaiak – a 2-2-es remit hozó első meccset követően – hosszabbítás után 3-1-re nyertek, így Arsene Wenger legénysége csaphat össze a Chelsea-vel a sorozat február 25-én esedékes fináléjában.

Premier League, 25. forduló:
Chelsea-Blackburn 3-0 (1-0)
Gól:
Drogba (6.), Lampard (67.), Kalou (91.)

Bolton-Charlton 1-1 (1-1)
Gól:
Pedersen (6.), ill. Karkuri (12.)

Manchester United-Watford 4-0 (1-0)
Gól:
Cristiano Ronaldo (20., 11-esből), Doyley (60., öngól), Larsson (70.), Rooney (71.)

Newcastle-Aston Villa 3-1 (2-1)
Gól:
Milner (5.), Dyer (7.), Sibierski (90.), ill. Young (25.)

Kedden játszották:
Portsmouth-Middlesbrough 0-0

Sheffield United-Fulham 2-0 (2-0)
Gól:
Stead (23.), Tonge (28.)

West Ham-Liverpool 1-2 (0-0)
Gól:
Kepa (77.), ill. Kuyt (46.), Crouch (53.)

Reading-Wigan 3-2 (1-1)
Gól:
Ingimarsson (31.), Long (51.), Lita (88.), ill. Heskey (3.), Landzaat (90.)

Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Arsenal-Tottenham 3-1 (0-0, 1-1, 2-1) – h.u.
Gól:
Adebayor (77.), Aliadiere (105.), Chimbonda (113., öngól), ill. Mido (85.)
Továbbjutott: az Arsenal, 5-3-mal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik