Élet-Stílus

Lemondott az UEFA-főigazgatója

Lemondott posztjáról Lars-Christer Olsson, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) főigazgatója, utódja az olasz Gianni Infantino.


A 57 éves svéd sportdiplomata azután döntött a távozás mellett, hogy a múlt héten barátját, Lennart Johanssont nem választották meg újra az UEFA elnökének. Johansson négy szavazattal kapott kevesebbet, mint az új elnök, a francia Michel Platini.

“Szeretném hangsúlyozni, hogy Michel Platinivel emberileg semmi bajom, nagyra értékelem eddigi sportolói, illetve vezetői pályafutását – nyilatkozta a távozó Lars-Christer Olsson. – Viszont a szövetség adminisztrációs munkájában olyan változtatásokat kíván végrehajtani, melyekkel nem értek egyet, ezért azt tartottam tisztességesnek, ha lemondok. Rövid pihenő után szeretnék visszatérni a sportágba, és bízom benne, hogy szükség lesz rám valahol.”

A 77 éves Johansson 1990 óta irányította a szervezetet. Platini – aki Olsson bejelentése után ideiglenesen az olasz Gianni Infantinót nevezte ki a főigazgatói posztra – az 1984-es Eb-győztes francia csapat kapitánya volt. Megbízatása négy évre szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik