Élet-Stílus

Jogerősen lezárult a Simon-ügy

Simon Tibor, a volt ferencvárosi labdarúgó halálos bántalmazása miatt egyetlen vádlottnak kell börtönbe vonulnia a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett jogerős döntése nyomán.




Jogerősen lezárult a Simon-ügy 1

sport.lap.hu

Jogerősen lezárult a Simon-ügy 1
Jogerősen lezárult a Simon-ügy 3


Az öt évvel ezelőtti eset miatt korábban már az elsőrendű vádlott 3 és fél évet, három társa pedig több mint egy évet töltött előzetes letartóztatásban.

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság először emberölés büntette miatt 8 és 12 év közötti szabadságvesztéseket szabott ki, ám a döntést a tábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban az elsőrendű vádlott bűnösségét már csupán halált okozó súlyos testi sértés, társaiét pedig garázdaság miatt mondta ki az FB, és annyi szabadságvesztésre ítélte őket, amennyivel a korábban az előzetesben töltött időt beszámítva még nem kellett börtönbe vonulniuk.

Ezt a határozatot az Ítélőtábla a másodrendű vádlott esetében úgy változtatta meg, hogy másfél éves szabadságvesztését két és fél évre súlyosította, így a lehetséges kedvezményeket is figyelembe véve legalább hét hónapra kell visszamennie a börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik