Élet-Stílus

Halálosan megfenyegették az edzőt

Jupp Heynckest, a Mönchengladbach labdarúgócsapatának szerdán lemondott vezetőedzőjét többször is halálosan megfenyegették


“Az elmúlt két hónapban három komoly fenyegetést is kaptam. Ezeket a rendőrség annyira komolyan vette, hogy az idegenbeli meccseinken civil ruhás nyomozók vigyáztak rám. De azt szeretném hangsúlyozni, hogy távozásomban ennek nem volt szerepe, kizárólag azért döntöttem így, mert úgy éreztem, hogy én már képtelen vagyok felrázni a csapatot” – mondta a szakember a Rheinische Post című lapnak.

A Borussia Mönchengladbach 19 forduló után 16 ponttal, a kiesést jelentő 17. helyen áll a német élvonalbeli bajnokságban. Heynckes, aki 1945-ben éppen Mönchengladbach városában látta meg a napvilágot, korábban Bayern Münchennél, az Athletic Bilbaónál, az Eintracht Frankfurtnál, a Tenerifénél, a Real Madridnál, a Benficánál, valamint a Schalke-nál is edzősködött. A Bayernnel kétszer nyert német bajnokságot (1989, 1990), a Real Madriddal pedig Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett (1998).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik