Élet-Stílus

Sampras: én elkaptam volna Federert

Pete Sampras, az öt évvel ezelőtt visszavonult amerikai teniszlegenda szerint fénykorában állta volna a sarat Roger Federerrel szemben.

“Nagyon hasonlít egymáshoz a stílusunk, és Roger rendkívül domináns egyéniség a pályán, de a legjobb formámban nem bírt volna el velem. Ha jól ment a játék, akkor jöttek az adogatásaim, és egyszerűen legyőzhetetlennek éreztem magam. Szóval elkaptam volna őt” – mondta Sampras, aki a jövőben elindul néhány, 30 év felettiek számára kiírt tornán.

A 14 Grand Slam-győzelemmel rekorder “Pistol Pete” kitért a melbourne-i sikerével 10-nél tartó Federer kilátásaira is: “Mivel képtelenség megszorítani, és még csak 25 éves, akár 18-19 GS-versenyt is nyerhet. Gondoljunk csak bele, hogy két év alatt csak öt meccset veszített, ami elképesztő. Ráadásul nyerhet ott is, ahol nekem sosem jött össze: mivel salakon nőtt fel, jó esélyei lesznek Párizsban.” Ami saját jövőjét illeti, Sampras szerint bár még jelenlegi formájában is megverne néhány nagymenőt, már nem tudna visszaállni az élsportos életstílusra.

Federer és Sampras egyébként csak egyszer mérte össze erejét: a 2001-es wimbledoni nyolcaddöntőben a svájci klasszis négy szoros játszmában, 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5-re győzött – akkor Sampras öt év után először kapott ki a londoni teniszszentélyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik