Élet-Stílus

Megállapodás az Újpest kontra MLL-ügyben

A Magyar Labdarúgóliga (MLL) taggyűlést tartott, amelyen megoldás született az előző bajnoki szezon prémiumainak kifizetéséről.

A keddi tanácskozáson – melyen részt vett Kisteleki István, a szövetség elnöke is – az MLSZ hathatós közreműködésével született megoldás a vitatott helyezési pénzek ügyében. A tagság elfogadta az MLL javaslatát: a liga kifizet 50 millió forintot, és az MLSZ is biztosít 40 milliót a kluboknak, ám az egyesületek is kénytelenek vállalni bizonyos – nem részletezett – kompromisszumokat. Az Újpest FC és az FC Fehérvár kifizetése pedig “az Újpest FC és a Futball Duó Kft. közötti engedményezési szerződés függvénye”.

“Nagyon örülök, hogy végre rendeződni látszik a helyzet, és mindenki a saját feladataira és a futballra koncentrálhat ezután. A kluboknak ugyan kellett tenniük engedményeket, de született megoldás, azaz lesz kifizetés” – mondta Tepszics Ignác ligaelnök.

“Örülök annak, hogy a Magyar Labdarúgóliga taggyűlése elismerte klubunk követelésének jogszerűségét, illetve követelésünk mértékét, beleértve az ÁFA-t is. A helyezési pénzek kifizetésével kapcsolatos további információkat az Újpest FC nem kívánja nyilvánosságra hozni. A jelen korrekciós döntés következtében az ügy kezd visszarendeződni a polgári jog keretei közé” – így Dányi Szilárd, az Újpest FC ügyvezetője.

Az Újpest január elején a szövetség fegyelmi bizottságánál eljárást kezdeményezett, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányságon jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az MLL, illetve elnöke, Tepszics ellen. Korábbi hírek szerint a liga fizeti ki a bajnok Debrecennek járó 50 milliós helyezési prémiumot, míg az újpestiek és a fehérváriak a szövetségtől kapják meg az ezüst- és bronzéremért járó 25, illetve 15 millió forintot, azonban akkor az Újpest elutasította ezt a javaslatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik