Élet-Stílus

Visszavonul a kínai olimpiai bajnoknő

Felhagy a versenysporttal a kínaiak mellúszó olimpiai bajnoknője, Lo Hszüe-csüan közelebbről meg nem határozott, de pályafutása folytatásának esetén akár végzetessé váló szívbetegsége miatt.



A bejelentés néhány nappal azután hangzott el, hogy Lo edzője spekulációnak minősítette a tanítványa végleges visszavonulásáról szóló híreket. Az úszónő, aki pénteken volt 23 éves, a 2004-es athéni olimpián győzött 100 méter mellen, előtte pedig e műfajban az 50-es és 100-as távokon négy egyéni aranyérmet gyűjtött be a 2001-es és 2003-as világbajnokságon, azóta viszont szinte állandó jelleggel sérülésekkel, valamint mentális bajokkal küszködött.

Az egyik kínai napilap, a China Youth Daily egy név nélkül nyilatkozó orvos szakértőre hivatkozva azt írta, hogy „Lo szíve már nem alkalmas a versenysportra”, és hogy „életveszélyes lenne, ha folytatná az olyan magas szintű felkészülést, mint amilyet egy olimpiai részvétel megkíván”. „Mindez azt jelenti a 2008-as pekingi olimpiát illetően, hogy elveszítettük legfőbb aranyesélyesünket” – idézte az újság a kínai nemzeti úszóválogatott vezetőedzőjét, Csang Ja-tungot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik