Élet-Stílus

Súlyos vereséget szenvedett a MiZo Pécs

A Sopron hazai pályán legyőzte az orosz Jekatyerinburgot, a Pécs viszont 33 ponttal kikapott a címvédő cseh Brno otthonában a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Pécs még úgy-ahogy tartotta magát az első félidőben, a nagyszünet azonban hamar eldőlt a mérkőzés, miután a Rátgéber-együttes három pontjára 16 érkezett, ezzel kialakult a 20 pontos különbség. A csehek 67 százalékosan céloztak a triplavonalon túlról, a magyar bajnok viszont a teljes harmadik játékrészben 6 (!) pontig jutott… A hajrára már nem maradt izgalom, a cseh bajnokságban 254 mérkőzés óta veretlen Brno hozta a kötelezőt, és ezzel 1-0-ás előnyre tett szert a párharcban.

A MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán fogadta a Jekatyerinburgot, és 86-76-os győzelmet aratott. Kiegyenlített első játékrészt követően, a hazaiak – főleg Károlyi kosaraival – lépéselőnybe kerültek, ezután rövidzárlat következett, így a nagyszünetben már a vendégek álltak jobban, az utolsó felvonás előtt viszont újra a Sopronnál volt az előny. Székely Norbert együttese három és fél percig nem szerzett kosarat a negyedik negyedben, ám remek hajrájának köszönhetően, Matovic és Gorbunova vezérletével végül is megnyerte a mérkőzést, és vezet.

“Néhol taktikusan játszottunk, néhol nem, de a szívünk a helyén volt, és a közönségünk is fantasztikusan bíztatott bennünket. Ha harmadik meccs lesz, akkor ugyanezt a hangulatot várjuk, de inkább nem is jövünk már vissza Jekatyerinburgból, ott beverekedjük magunkat a legjobb nyolcba!” – nyilatkozta Székely Norbert, a Sopron trénere.

Női Euroliga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Gambrinus Brno (cseh)-MiZo Pécs 80-47
Sopron-Jekatyerinburg (orosz) 86-76
A párharcok két nyert meccsig tartanak.

Pénteki program:
Jekatyerinburg-Sopron, magyar idő szerint 16:30
MiZo Pécs-Gambrinus Brno, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik