Élet-Stílus

Kézilabda-vb: kilencedik a magyar csapat

A kilencedik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a németországi világbajnokságon, miután a keddi, hamburgi helyosztón egy góllal, 34-33-ra legyőzte Szlovénia legjobbjait.

Az elején felváltva estek a gólok, sok hiba jellemezte mindkét gárda játékát. Csak negyedóra elteltével fordult elő először, hogy az egyik együttes – a magyar – két góllal vezetett (10-8), azonban gyorsan jött a menetrendszerű egyenlítés, majd a fordítás. Skaliczki László legénységének azonban volt tartása, és emberhátrányban kétszer is eredményes volt. Megmaradt a lendület, és Császár révén 15-13 lett az állás, Fazekas pedig ebben a szakaszban kifogástalanul védett. A szlovének időt kértek, és a szünet előtti hajrában egalizáltak.

A második félidő Gál és Tombor góljával kezdődött, azonban három találattal megint nem sikerült vezetni. A rivális összekapta magát, és fordított. Azonban egy újabb emberhátrányban fordult a kocka. Hullámzott a játék, egyik fél sem tudott ellépni. Ez ment a 43. percig, amikor is létszámfölényben 25-22-re módosult az állás. A folytatásban a védőfal megint hibázott, és hamar 25-25 lett. Néhány edzői „ledorgálás” elég volt, hogy jobban összpontosítson a csapat, főleg Diaz veszélyeztetett. A túloldalon a jobbszélső Brumen és Kozlina tartotta a lelket a többiekben. A szlovének sokszor kapkodtak, mert a vezetést nem tudták megszerezni az esetleges egyenlítést követően.

Az utolsó három perc 31-31-nél kezdődött, és Diaz talált be, de jött a válasz. A következő akcióban Nagy eladta a labdát, ám Puljezevics védése után Tombor nem rontott. Szlovén időkérést követően Puljezevics megint hárított. Az ellentámadásnál Diaz gólt lőtt, eldöntve ezzel az izgalmas csatát. A magyarok számára ezzel véget ért a németországi világbajnokság, a csapat szerdán utazik haza.

Férfi Kézilabda-vb, a 9. helyért:
Magyarország-Szlovénia 34-33 (16-16)
A magyar gólszerzők:
Császár 8, Diaz 6, Gál 5, Ilyés, Vadkerti, Tombor 4-4, Nagy 2, Mocsai 1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik