Élet-Stílus

Kézilabda-vb: csalódott magyarok

A hétfő szünnap a németországi férfi kézilabda-világbajnokságon, így van idő túltenni magunkat a csalódáson, hogy a magyar csapat nem jutott be a nyolc közé, csak a kilencedik helyért játszhat.

Pedig Skaliczki László szövetségi kapitány csapata azzal a céllal vágott neki a tornának, hogy a legjobb hét között végez, és ezzel kiharcolja magának az olimpiai kvalifikációs tornán való részvételt.

Ez azonban nem sikerült…

Erős kezdés, aztán visszaesés

A vb első hetében remekelt a csapat, hatalmas csatában nyert 30-29-re Dánia ellen, majd 25-22-re Norvégia ellen, így csoportgyőztes lett. Az Angola elleni 34-31 már tét nélküli összecsapáson született, itt kötelező volt a siker. Ezután következett a középdöntő, amelynek nyitókörében remek első félidő után 28-25-re diadalmaskodott a gárda a csehek felett. A menetelés viszont itt véget ért.

Az olimpiai bajnok horvátok sokkal jobbak voltak (25-18), a címvédő spanyolok ellen viszont volt esély, ám a fontos pillanatokban megremegtek a magyar kezek (33-31). A sorozatot az oroszok elleni ki-ki csata zárta. A magyaroknak egy pontot kellett volna szerezniük a negyeddöntőhöz, ugyanakkor három másodperccel a vége előtt kapott góllal, drámai csatában 26-25-re győzött a rivális – elbuktunk.

“Sorsfordító helyzetben hibáztunk”

“A világ közvetlen élvonalában minimális különbségek vannak a csapatok között. Sajnos az utolsó három fordulóban mi minden kiélezett, sorsfordító helyzetben hibáztunk, és veszítettünk. Szeretnénk szépen búcsúzni a vb-től, de nagyon nehéz lesz koncentrálni kedden a szlovénok elleni találkozóra” – mondta Skaliczki László szövetségi kapitány. A magyar küldöttség a hétfői szünnapon átrepült Mannheimből Hamburgba, ahol kedd délután a kilencedik helyért Szlovéniával mérkőzik meg.

Rögös az út az olimpiáig

A magyar csapat a jövő évi Európa-bajnokságon szerezhet olimpiai kvótát, ha aranyérmes lesz. A 2008 májusában esedékes ötkarikás kvalifikációs tornán akkor vehet részt, ha az Eb-n kizárólag olyan gárda végez előtte, amelyik már szerzett indulási jogot vagy selejtezőtornát érő pozíciót. Mivel a mostani vb-n az első hét helyezett biztos európai csapat, ezért jó esély mutatkozik legalább a kvalifikációs viadalon való részvételre. Amennyiben a világbajnok egyben Európa-bajnok is lesz, akkor a kontinentális ezüstérmes szerez automatikusan pekingi indulási jogot. Mindezek tükrében a magyar együttesnek sikerrel kell venniük a litvánok elleni, idén júniusban sorra kerülő Eb-selejtezőpárharcot.
E kapcsán a kapitány úgy nyilatkozott: verhető csapatot kaptunk…

Túl optimisták voltak az olvasóink

A honlapunk látogatói napokon át szavazhattak arra, hogy a magyar csapat hogyan végez a németországi világbajnokságon. A lehetséges válaszok között nem szerepelt, hogy már a nyolc közé sem jutunk be, de gyanítjuk, erre amúgy is kevesen szavaztak volna. Az olvasóink ugyanis a dánok és a norvégok felett aratott diadalon felbuzdulva igencsak optimistán foglaltak állást. Arra, hogy a negyeddöntő lesz a végállomás 27,6 százaléknyi voks érkezett, de az előöntőbe (23,7) és a döntőbe (24,1) is sokan várták Iváncsikékat. Az FN-olvasók 14,3 százaléka pedig úgy tartotta: a díjátadáson nekünk játsszák el a himnuszt.


Szép álom. Ezzel lettünk most szegényebbek.

A vb további programja
Kedd:
A 9. helyért: Magyarország-Szlovénia, 15:00
A 11. helyért: Tunézia-Csehország 15:00

Negyeddöntő:
1. mérkőzés: Spanyolország-Németország, 17:30
2. mérkőzés: Horvátország-Franciaország 20:00
3. mérkőzés: Lengyelország-Oroszország, 17:30
4. mérkőzés: Izland-Dánia, 20:00

Csütörtök:
Az 5-8. helyért: az 1. és 2. mérkőzés vesztese, 15:00
A 3. és 4. mérkőzés vesztese, 17:30

Elődöntő:
Az 1. és 2. mérkőzés győztese, 17:30 ó,
A 3. és 4. mérkőzés győztese, 20:00

Szombat:
A 7. helyért, 14:00
Az 5. helyért, 16:30

Vasárnap:
A 3. helyért, 14:00
A döntő, 16:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik