Élet-Stílus

FA Kupa-sorsolás: szerencsés Chelsea

Hétfőn elkészítették az angol labdarúgó FA Kupa nyolcaddöntőjének párosításait. A Chelsea-nek szerencséje volt a sorsolással.

Jose Mourinho együttese, az angol Premier League-ben címvédő Chelsea vagy a harmadosztályú Blackpoollal, vagy másodosztályú Norwich-csal vív meg az FA Kupában a nyolc közé jutásért. A Blackpool és a Norwich 1-1-es döntetlent játszott a 4. fordulóban, ezért csak az újrajátszás során dől el, melyikük látogathat majd el Londonba – merthogy a sors abban is a Chelsea kezére játszott, hogy a csapat házigazdaként léphet fel a nyolcaddöntőben.

Az élvonal éllovasa, a Manchester United is otthonában fogadja ellenfelét, a Readinget. A két gárda a bajnokságban már kétszer is megmérkőzött egymással: a Madejski-stadionban 1-1-es döntetlen született, az Old Traffordon viszont már érvényesült a papírforma: a manchesteriek 3-2-re nyertek, és természetesen a kupameccsnek is ők az esélyesei.

A címvédő Liverpoolt kiütő Arsenal – amennyiben az újrajátszáson legyőzi a Boltont – hazai pályán, a Blackburn Rovers ellenében harcolhatja ki a nyolc közé kerülést. A három magyart (Buzsáky Ákost

McLeish a kapitány

Alex McLeish lett a skót válogatott szövetségi kapitánya, a megbízatása 2010-ig szól. A 48 éves szakember játékosként 77-szer szerepelt Skócia színeiben, ezzel harmadik a válogatottsági rangsorban. Edzőként kétszer nyert bajnokságot (2003, 2005) és kétszer Skót Kupát (2002, 2003) a Rangersszel. McLeish a Grúzia elleni, hazai Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozik be március 24-én.

, Halmosi Pétert, Tímár Krisztiánt) is foglalkoztató Plymouth a hozzá hasonlóan a másodosztályban szereplő, ott listavezető Derbyvel került szembe.

A Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion a Bristol City-Middlesbrough párharc győztesével csap össze, míg Priskin Tamás klubja, a Watford az Ipswich-nek ad randevút. Az FA Kupa 5. körében londoni rangadóra is sor kerül majd, a Fulhammet és a Tottenhamet ugyanis egymással hozta össze a sors.

FA Kupa, 5. forduló:
Fulham-Tottenham
Watford-Ipswich
Preston-Manchester City
Plymouth-Derby County
Manchester United-Reading
Chelsea-Blackpool vagy Norwich
Arsenal vagy Bolton-Blackburn
Bristol City vagy Middlesbrough-West Bromwich
(A továbbjutás egy mérkőzésen dől el)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik