Élet-Stílus

Totti nélkül is nyert a Roma

Az AC Milan egy góllal nyert az FC Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában, és az AS Roma is hasonló eredménnyel intézte el a Sienát. A Palermo már szombaton vereséget szenvedett, a listavezető Inter pedig tovább növelte a rekordját.

Igazi rangadót játszottak szombat a Serie A-ban, a harmadik Palermo látta vendégül ötödik helyezett, és egyre erősebb Lazio együttesét. A vendégek végül Rocchi duplájával meglepően simán vittek el három pontot az idény első felének meglepetéscsapatától. A Palermónak a vereség ellenére egyelőre nem kell féltenie a dobogós helyét, hiszen a Lazio ugyan feljött a negyedik helyre, de a hátránya még kilenc pont.

Vasárnap a tabella második helyezettje, a másik római együttes, az AS Roma is pályára lépett, és ha nem is lehengerlő teljesítménnyel, de végül behúzta a három pontot, és megszerezte első győzelmét a 2007-es évben. Az eddigi két bajnokin ugyanis csak két 1-1-es meccsre futotta Tottiék erejéből. Apropó Totti, a csapatkapitány eltiltás miatt nem léphetett pályára a Siena elleni mérkőzésen, amelyen a három pontot jelentő gólt a szerb Mirko Vucinic szerezte a 62. percben.

Az AC Milan sem kényeztette el a szurkolóit vasárnap délután, hosszú ideig úgy tűnt, hogy kihúzhatja egy 0-0-val a Parma, de a negyedórával a lefújás előtt villant Inzaghi. A találkozót követően érdekes módon a játékosok nem magáról a mérkőzésről, hanem az érkező Ronaldóról beszéltek. A brazil világbajnok a napokban elmondta, hogy már szerdán szeretne pályára lépni Tottiék ellen az olasz kupában. “Véleményem szerint Ronaldo legalább olyan szintű játékos mint Maradona volt.” – nyilatkozta a veterán Paolo Maldini. Ronaldo honfitársa, Kaká is tárt karokkal várja a Realnál az utóbbi hónapokban mellőzött sztárt: “Egy álmom valósul meg azzal, hogy Ronieval játszhatok együtt.”

A listavezető Inter, akárcsak a kupában, a bajnokságban is legyőzte a Sampdoria csapatát – tegyük hozzá: a milánóiak Delvecchio kiállítása miatt szinte végig emberelőnyben játszhattak Genovában. A svéd Ibrahimovic góllal és gólpasszal (a másodikat a Maicon szerezte) segítette az Intert, amely sorozatban a 14. győzelmét aratta a Serie A-ban és továbbra is veretlen.

Serie A, 20. forduló:
AC Milan-FC Parma 1-0 (0-0)
Gól:
Inzaghi (76.)

AS Roma-Siena 1-0 (0-0)
Gól:
Vucinic (62.)
Piros lap: Locatelli (90., Siena)

Atalanta-Catania 1-1 (1-0)
Gól:
Zampagna (30.), illetve Morimoto (88.)

Cagliari-Reggina 0-2 (0-0)
Gól:
Vigiani (46., 58.)

Chievo-Empoli 0-0

Fiorentina-Livorno 2-1 (0-1)
Gól:
Toni (68.), Jörgensen (82.), illetve Lucarelli (27.)

Messina-Ascoli 1-2 (0-0)
Gól:
Parisi (75., 11-esből, 90.), illetve Paolucci (89.)
Piros lap: Di Biagio (89., Ascoli)

Sampdoria-Internazionale 0-2 (0-1)
Gól:
Ibrahimovic (38.), Maicon (75.)
Piros lap: Delvecchio (7., Sampdoria)

Szombati meccsek:
Palermo-SS Lazio 0-3
Torino-Udinese 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik