Élet-Stílus

Sebestyén csalódott, de bizonyítani akar

Noha az előjelek magyar szempontból igazán sikeres kontinensviadalt sejtettek, végül igen szerencsétlenül alakultak a versenyek a varsói műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon: a favoritok között számon tartott Sebestyén Júlia a csalódást jelentő 9. helyen végzett, a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpár utóbbi tagja pedig súlyos sérülést szenvedett, így a duó a márciusi világbajnokságon sem indulhat.

“Nincs mit mondani. Mindössze egy triplát ugrott a kűr során” – értékelte Sebestyén szereplését Jurek Eszter szakágvezető az MTI-nek. “Tavaly óta tart a hullámvölgy, azóta nem találja önmagát. Valami megtört nála. Juli nagyszerű korcsolyázó, de versenyen kell jól teljesíteni. Sajnos nehezen viseli, ha nyomás, eredménykényszer nehezedik rá. Amikor kifutott a jégre, láttam rajta, hogy nagyon ideges, úgyhogy nem is bírtam élőben megnézni, inkább felvettem videóra”.

Sebestyén Júlia rendkívül csalódott, hogy nem állhatott dobogóra az Eb-n, de nem adja fel, mert tudja, hogy képes nagyszerű teljesítményre. “Ha idénybeli bármelyik korábbi kűrömet futom, biztos a harmadik hely. A legrosszabbkor teljesítettem a leggyengébben, pedig egy igazán jó szabadkorcsolyázással a bronzéremnél is jobban szerepelhettem volna” – kesergett a 2004-ben, Budapesten kontinenselső tiszaújvárosi versenyző

Pavukot lepontozták

A 18.-ként végzett Pavuk Viktóriáról Jurek elmondta, hogy önmagához képest jól teljesített, mert még mindig érzi sérült lábát, ugyanakkor
Sebestyén csalódott, de bizonyítani akar 1

Elekék a vébérõl is lemondhatnak (MTI/EPA)

megjegyezte, szerinte az új pontozási rendszerben a bírók rendre alulértékelik a teljesítményét.

“Előadása nem sokkal volt rosszabb, mint amikor három éve, Budapesten negyedik lett. Akkor nem esett el és a tripla Lutzból sem lépett el, de ez nem jelenthet ilyen sok helyet. Sokan azt mondják, hogy lassúak a forgásai és lépéssorai, de ezzel nem értek egyet” – alkotott véleményt Jurek a budapesti hölgy teljesítményéről.

Ami talán a nők gyenge szereplésénél is fájóbb, hogy a kűr előtt hetedik Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpárnak vissza kellett lépnie. A duó férfi tagja ugyanis a péntek délelőtti edzésen, amikor éppen a szabadprogramot gyakorolta, egy szerencsétlen mozdulatnál eltörte a lábát. Elek szombaton hazautazott, és mint kiderült, szárkapocscsonttörést szenvedett, amit már meg is műtöttek: nyolc csavart és egy lemezt ültettek a bal lábába.

Márciusban vébé Japánban

“Egyelőre nem tudni, mikor kezdhetjük újra az edzéseket, de két hónapig, amíg gipszben lesz a lábam, biztosan nem, így a márciusi vb-ről lemaradunk” – mondta Elek Attila, akit így öccse, György helyettesít majd párjával, Nagy Zsuzsannával a Japánban rendezendő viadalon.

“Hoffmannékat nagyon sajnálom, mert rengeteget fejlődtek az elmúlt egy évben, és ez meglátszott az eredményeiken is, hiszen korábban 10. volt a legjobb helyezésük, most pedig akár az első hatban is végezhettek volna” – mondta a kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes egységről Jurek.

A szakágvezető értékelésében hozzátette, a vb-n szerinte minden másként alakul majd: “Japánba egy-egy nő és jégtáncpár mehet. A nőknél Juli lesz az induló, mert az ob-n és az Eb-n is jobban szerepelt Vikinél, míg jégtáncban a most 20. Nagy Zsuzsanna, Elek György duó indulhat Elek Attila sérülése miatt. Egyébként meggyőződésem, hogy Juli nagyon jó lesz a vb-n, mivel a mostani gyengébb Eb-szereplés révén nem lesz rajta nyomás. Csak az a probléma, hogy Varsóban akár aranyérmet is nyerhetett volna egy közel hibátlan kűrrel, míg Japánban ez valószínűleg dobogót sem ér majd, mivel ott a japánok, amerikaiak révén sokkal erősebb lesz a mezőny”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik