Élet-Stílus

Kézilabda: elbuktuk a sorsdöntő meccset

Három másodperccel a vége előtt kapott góllal 26-25-ös vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott az orosz csapattól a németországi világbajnokság középdöntőjében.

A magyar csapatnak – amelynek ez volt a 100. vb-összecsapása – pontot kellett szereznie az olimpiai bronzérmessel szemben a biztos továbbjutásért. A vereség azt jelenti, hogy Skaliczki László szövetségi kapitány együttese nem jutott be a legjobb nyolc közé, és a szlovénekkel játszik a kilencedik helyért.

Iváncsik Gergő büntetője vezette be a csatát, majd öccse, Tamás orrsérülést szenvedett, és le kellett cserélni. Ez nem zavarta meg a csapatot, amely gyors támadásokat vezetve ellépett 5-2-re. A rivális is felpörgött, felzárkózott, majd Kamanyin kiállításakor Iváncsik Gergő és Császár is hétméterest rontott. Ezért aztán nem tudott elhúzni a Skaliczki-csapat, amely öt percig nem talált be. Puljezevics védései és Diaz látványos betöréses találatai megakadályozták az oroszokat az egyenlítésben.

Biztos előny a szünetben

Túljutott a hullámvölgyön az együttes, és 9-6-os előnyt kovácsolt. Állandósult a különbség, a magyaroktól főleg Nagy László és Gál, az oroszoktól pedig a két szélső remekelt ebben a szakaszban. Katzirzot kiállították, de hamarosan Kaminyin is követte őt. A szünet előtt a közvetlenül a vb előtt honosított Puljezevics védett lélektanilag fontos pillanatokban.

A második félidő elején két gólt dobtak az oroszok, majd Iváncsik Gergő immár második alkalommal hetest hibázott. A 36. percben emberhátrányban egyenlített az egyre elszántabb olimpiai bronzérmes (16-16), majd a 40. percben fordított is 19-18-ra. Koksarov sziporkázott, szinte minden akciót ő fejezett be.

Elfáradtak a fiúk

Sokat cserélt a kapitány, és a folytatásban váltott vezetéssel haladtak az együttesek. Közben Fazekas büntetőt védett. Negyedórával a vége előtt, 20-19-es magyar vezetésnél az oroszok időt kértek. Diazt kiküldték a francia bírók, és a lendületbe jött ellenfél sorozatban háromszor eredményes volt (23-21). Emberelőnyben Császár duplájával jött az egyenlítés (24-24).

Hihetetlen izgalmakat hozott a hajrá. Több helyzet kimaradt, majd Iváncsik Gergő bevágott egy ziccert. Erre Ivanov egyenlített 1:15 perccel a lefújás előtt. A következő támadás kimaradt, és 25-25-nél Koksarov a bal szélről három másodperccel a vége előtt bedobta az orosz győzelmet jelentő gólt.

Döntetlen esetén a magyarok bekerültek volna a negyeddöntőbe.

Középdöntő, 4. (utolsó) forduló:
II. csoport (Mannheim)
Oroszország-Magyarország 26-25 (12-15)
A magyar gólszerzők:
Gál 7, Iváncsik, Nagy L. 5-5, Császár 3, Diaz 2, Vadkerti, Ilyés, Mocsai 1-1

Dánia-Csehország 33-29
Horvátország-Spanyolország 29-28

A csoport végeredménye:
1. Horvátország 10 pont
2. Dánia 6
3. Spanyolország 6
4. Oroszország 4
5. Magyarország 4
6. Csehország 0
(Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek)

I. csoport (Dortmund és Halle):
Franciaország-Tunézia 28-26
Lengyelország-Szlovénia 38-27
Németország-Izland 33-28

A csoport végeredménye:
1. Lengyelország 8 pont
2. Németország 8
3. Izland 6
4. Franciaország 6
5. Szlovénia 2
6. Tunézia 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik