Élet-Stílus

Győzött a Sevilla és a Barcelona

A címvédő FC Barcelona két góllal nyert a Celta Vigo ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában és visszavette a vezetést a délután gólzáporos mérkőzésen diadalmaskodó Sevillától a tabellán.

A vezető duótól ismét leszakadt a Real Madrid együttese, amely még szombat este kapott ki a Villareal otthonában. A királyi gárda meglehetősen vérszegény produkcióval rukkolt elő a tabella kilencedik helyezettje ellen, és végül teljesen megérdemelten utazott pontok pontok nélkül haza.

A Sevilla ennél sokkal jobban csinálta, igaz könnyebb dolga is volt, hiszen a kieső helyen tanyázó Levante otthonában négy gólt szerzett, és ezzel a tabella elejére ugrott. A gólkirályi címre pályázó Kanoute félóra után először vette be a kiscsapat kapuját, majd téli átigazolási időszakban érkezett Kerzsakov növelte az előnyt, amelyre Tommasi még egyet rátett. A Levante azonban nem adta fel, és hat percben belül kétszer is eredményes volt. A második gól után azonban szinte azonnal válaszolt a Sevilla, és ezzel bebiztosította a győzelmet.

Nem sokáig örülhettek Sevillában az első helynek, hiszen a Barcelona is hozta a kötelezőt, és ha nem is könnyen, de legyűrte a Celta Vigo együttesét. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de az ellenállhatatlan van Bronckhorst zseniálisan játszotta meg a tizenhatoson belül Saviolát, és az utóbbi hetekben kirobbanó formában futballozó argentin közelről nem hibázott.

A második 45 percre az előny birtokában visszavett az amúgy sem magas tempóból a Barca, és nem kápráztatta el a Nou Camp közönségét. Ez meg is bosszulta magát, hiszen a Celta egy ajándéktizenegyesből kiegyenlített. A BL-címvédő természetesen azonnal egy magasabb fokozatba kapcsolt, és a bíró nekik is befújt egy teljesen érthetetlen tizenegyest. Ronaldinho nem hagyta ki a kínálkozó lehetőséget, és percekkel a vége előtt a csereként érkező Giuly a kapusnak kötényt lőve beállította a végeredményt.

Primera División, 20. forduló:
Barcelona-Celta Vigo 3-1 (1-0)
Gól:
Saviola (34.), Ronaldinho (78., 11-esből), Giuly (86.), illetve Nené (67., 11-esből)
Piros lap: Lequi (89., Celta Vigo)

Getafe-Osasuna 2-0 (2-0)
Gól:
Guiza (26., 45.)
Piros lap: Josetxo (78., Osasuna)

Gimnastic-Espanyol 4-0 (4-0)
Gól:
Portillo (9.), Campano (19., 11-esből), Pinilla (26.), Navas (43.)
Piros lap: Garcia (86., Espanyol)

Levante-Sevilla 2-4 (0-1)
Gól:
Dehu (68.), Reggi (74.), illetve Kanouté (34.), Kerzsakov (52.), Tommasi (66., öngól), Alfaro (76.)

Real Mallorca-Recreativo Huelva 2-1 (2-0)
Gól:
Ballesteros (39.), Nunes (45.), illetve Juanma (49.)
Piros lap: Ballesteros (89.)

Real Sociedad-Athletic Bilbao 0-2 (0-1)
Gól:
Iraola (12., 69.)

Real Zaragoza-Deportivo La Coruna 1-1 (0-1)
Gól:
Milito (69.), illetve Taborda (20.)
Piros lap: Taborda (79.)

Real Betis-Valencia 2-1 (1-1)
Gól: Robert (15., 69, a második 11-esből, ill. Villa (10.)

Szombaton játszották:
Villarreal-Real Madrid 1-0
Atlético Madrid-Racing Santander 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik