Élet-Stílus

Gera gólt lőtt az FA-kupában

A West Bromwich Albion 3-0-ra győzött a szintén másodosztályú Wolverhampton Wanderers otthonában az angol labdarúgó FA Kupa 4. fordulójában, így bejutott a legjobb 16 közé.

Teljesen megérdemelt győzelmet aratott a West Brom, amelyben Gera Zoltán nem szerepelt a kezdőben. A magyar középpályás jövője továbbra is kérdéses, de már nem kell sokat várni, hiszen szerdán lezárul az átigazolási időszak.

A mérkőzést elsősorban a remekül futballozó Diomansky Kamara révén nyerte meg a West Brom. Az első félidőben sokáig nem esett gól a közel azonos képességű csapatok összecsapásán, aztán az utolsó percekben a szenegáli játékos gondolt egyet, végigfutott a Wanderers térfelén, majd egy védővel ütköző kapus mellett megszerezte a vezetést.

A második félidőben gyors vendéggóllal indult: Kamara ezúttal nem maga fejezte be a támadást, hanem lepasszolt a tizenhatos sarkán álló Kevin Phillips-hez, akinek a lövése az egyik védőn megpattanva vágódott a kapuba.

Gera Zoltán a 73. percben küldte pályára a tréner, és pár perccel később egy szögletet követően a Magic Magyar is feliratkozott a góllövők listájára. Jason Koumas kornerjénél a hazai védők teljesen egyedül hagyták a magyar játékost, akinek nem okozott problémát a kapu bevétele.

FA Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Wolverhampton Wanderers (II. osztályú)-West Bromwich Albion (II.) 0-3
Chelsea-Nottingham Forest (III.) 3-0

Szombati meccsek:
Birmingham City (II. osztályú)-Reading 2-3
Bristol City (III.)-Middlesbrough 2-2
Crystal Palace (II.)-Preston North End (II.) 0-2
Fulham-Stoke City (II.) 3-0
Tottenham Hotspur-Southend United (II.) 3-1
West Ham United-Watford 0-1
Luton Town (II.)-Blackburn Rovers 0-4
Manchester United-Portsmouth 2-1
Barnet (IV.)-Plymouth Argyle (II.) 0-2

Döntetlen esetén új mérkőzésre kerül sor az ezúttal vendégként pályára lépett csapat otthonában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik