Élet-Stílus

EURO2012: összekaptak a riválisok

Azzal vádolja Tomasz Lipiec lengyel sportminisztert Hrihorij Szurkisz, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke, hogy intézkedéseivel aláaknázza a két ország közös Európa-bajnoki pályázatát.

A szaktárca vezetője múlt pénteken felfüggesztette a sportági szövetség elnökségének működését, mert megítélése szerint a szervezet irányító testülete nem tett elég erőfeszítést a két éve napvilágra került bundabotrány felderítéséért. A szövetség élére miniszteri biztost nevezett ki, emiatt azonban magára haragította a Nemzetközi (FIFA), illetve az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) is, amelyek kijelentették: nem ismerik el legitim partnernek a megbízott vezetőt.

“Tetteivel Lipiec úr egyszerűen hátba támadott bennünket. Az ember azt gondolná, hogy nem hoz olyan intézkedéseket, amellyel veszélybe sodorja saját országának kandidálását, de így történt, ráadásul ezzel minket is rendkívül nehéz helyzetbe hozott” – mondta a jelenleg Izraelben tartózkodó Szurkisz.

A szakember szerint az ukrán-lengyel közös pályázat eddig favoritnak számított a 2012-es kontinenstornával kapcsolatban, és reményét fejezte ki, hogy a lengyelországi probléma hamarosan megoldódik.

Az öt év múlva sorra kerülő Eb rendezési jogáért Olaszország és Magyarország Horvátországgal közösen van még versenyben. Az UEFA végrehajtó bizottsága április 17-18-án, Cardiffban dönt a házigazdá(k)ról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik