Élet-Stílus

Serena diadalmas visszatérése

Az amerikai Serena Williams a nyerte a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjét, miután 1 óra 2 perc alatt két nagyon sima játszmában diadalmaskodott az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova ellen.

A finálé előtt az volt a kérdés, hogy a 25 éves amerikai klasszis, aki négy hónapos kihagyás után tért vissza, képes-e az újabb bravúrra és harmadszor is megnyeri-e az Australian Opent (2003, 2005), vagy Marija Sarapova először diadalmaskodik az esztendő első GS-tornáján.

Serena Williams nagyon simán nyerte meg első adogatását, míg Marija Sarapovánál már az elején akadozott a gépezet: az amerikai bődületes erővel ütötte vissza az orosz szerváit, aki tehetetlenül nézte mint nyeri ellenfele sorra a pontokat. Sőt a folytatásban sem kegyelmezett és tíz perc elteltével már 3:0-ra vezetett. Kísértett a múlt: legutóbb két esztendeje ugyanitt – csak akkor az elődöntőben – találkozott egymással a két teniszező és akkor az amerikai nyert.

Sarapova továbbra is gyengélkedett, míg riválisa szinte hibátlanul teniszezett, az egyik sarokból a másikba kergette ellenfelét, aki, újra elvesztette az adogatójátékát. Az orosz csak ekkor ébredt fel az ausztrál éjszakában, bréklabdához jutott, de az amerikai hárította azt és pillanatokon belül már 5:0-ás előnyhöz jutott. Sarapova nem adta fel, nullra nyerte a saját szerváját, szépített, de ez már édeskevés volt, ugyanis a következő játékban, mindössze 25 perc elteltével Williams két szettlabdához jutott. Az elsőt még hárította az orosz, a másodikkal – egy bődületes adogatással – már nem tudott mit kezdeni.

A képlet a második, egyben utolsó felvonásban sem változott: az amerikai azonnal egy brékkel kezdett és ez megpecsételni látszott az orosz további sorsát, aki továbbra sem tudott mit kezdeni ellenfele rendkívül agresszív – és nagyon pontos – játékával. Sarapova papája pedig dermedten figyelte mit művel Serena a kislányával, aki másodszor is elvesztette adogatójátékát és háromnegyedóra elteltével már 3:0-ra vezetett. Eldőlni látszott a meccs. Az orosz ugyan szépített, ám az amerikai biztosan nyerte a szerváját, majd 5:2-nél már a mérkőzésért adogathatott. Pillanatok alatt három meccslabdához jutott és már az elsőt értékesítette.

Aztán a fejéhez kapott mint aki nem hiszi el, hogy ez igaz lehet, odaszaladt a mamához, hajlongott jobbra-balra és olyan boldog volt, mintha először nyert volna Grand Slam-tornát és nem sokadszor. Serena Williams ezzel a sikerrel ugyanis már nyolcadik GS-diadalát ünnepelhette (US Open – 1999, 2002, Wimbledon – 2002, 2003, Roland Garros – 2002, Australian Open – 2003, 2005, 2007).

Nyilatkozatok
Serena Williams: “Szeretlek Yetunde” – mondta diadala után az amerikai klasszis, nővérére, Yetunde Price-ra emlékezve, akit 2003-ban lőttek le Los Angelesben, majd édesanyjához intézte következő szavait: “most már láthatod mama, milyen vagyok valójában. Marija nagy harcos, az utolsó pillanatig küzdött minden labdáért. Még nagyon fiatal, sok csodálatos diadalban lesz része.”

Marija Sarapova: “A torna előtt nagyon kevesen hitték, hogy Serena a csúcsra juthat, de most újra bebizonyította, milyen óriási klasszis. Még sokszor szeretnék játszani vele és remélem visszavághatok a mai vereségért.”

Australian Open
Női egyes, döntő:
Serena Williams (amerikai)-Marija Sarapova (orosz, 1.) 6:1, 6:2

Férfi páros, döntő:
B. Bryan, M. Bryan (amerikai, 1.)-Björkman, Mirnyij (svéd, fehérorosz, 2.) 7:5, 7:5

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik