Élet-Stílus

NHL: ismét bravúrosan védett Brodeur

Nem kapott gólt Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel ebben az idényben már kilencedik alkalommal nyújtott hibátlan teljesítményt.

A Tampa Bay Lightning játékosainak 28 lövését hárította, s a sikerrel 89-re növelte pályafutása kapott gól nélkül lejátszott összecsapásainak a számát. Csapata a harmincadik szezonbeli győzelmét aratta, ezzel Brodeur folytatta azt a szériát, amit 1996-ban kezdett meg, nevezetesen, hogy együtteseivel legalább harminc találkozót nyer egy idényben.

A kapusuk remeklésének köszönhető elsősorban, hogy a Devils a legutóbbi 14 mérkőzéséből 11-et megnyert. Szombatra virradóra az All Star gála előtt szintén remeklő Tampának Brian Gionta és a Jay Pandolfo lőtte a győzelmet jelentő gólokat.

A Lightning trénere is csak gratulálni tudott Brodeurnek. “Tulajdonképpen jól játszottunk, de a kapusuk remek napot fogott ki, egyszerűen képtelenek voltunk túljárni az eszén.” – nyilatkozta a találkozót követően John Tortorella.

Sidney Crosby maradt Dallas városában az All Star gálát követően, hiszen a Pittsburgh a Dallas-szel mérkőzött meg a legutóbbi játéknapon, és részben az ő két asszisztjának köszönhetően szétlövésben nyert. A találkozón Mark Recchi az 500. NHL-gólját szerezte.

NHL, alapszakasz, 107. játéknap:
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 6-2
Columbus Blue Jackets-Buffalo Sabres 3-2
Atlanta Thrashers-New York Islanders 5-4 hosszabbítás után
St. Louis Blues-Detroit Red Wings 2-1 h.u.
Minnesota Wild-Calgary Flames 2-1 *
Tampa Bay Lightning-New Jersey Devils 0-2
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 1-3
Colorado Avalanche-Phoenix Coyotes 4-5 *
Edmonton Oilers-San Jose Sharks 1-5
Vancouver Canucks-Los Angeles Kings 2-3 h.u.
Dallas Stars-Pittsburgh Penguins 3-4 *
* szétlövéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik