Élet-Stílus

Menetel a Honvéd az Euroligában

Negyedik mérkőzését is megnyerte a Honvéd a férfi vízilabdacsapatok Euroligájának főtábláján: a magyar bajnok 8 (!) góllal verte az olasz Posillipót a D betűjelű négyesben szombat este a Kőér utcában, így már biztosan negyeddöntős.

A felek első csoporttalálkozóján, Nápolyban, január 10-én bravúros teljesítménnyel rukkolt ki a Honvéd, amikor is az európai mezőny élcsapatai között jegyzett, a Final Fourban tavaly harmadik, 2005-ben Euroliga-győztes Posillipót – hazai medence ide vagy oda – 13-10-re legyőzte. Ennél fogva a budapesti összecsapás tétje az volt, hogy egy újabb sikerrel Kovács István együttese gyakorlatilag biztos csoportelső, azaz már továbbjutó, és ha netán a hátralévő két meccsét elveszítené is – mely feltételezés legfeljebb elméletileg állja meg a helyét -, legrosszabb esetben második helyezettként tagja a legjobb nyolc alkotta mezőnynek.

A hazai gárda olimpiai bajnokokkal zsúfolt alakulata már az elején egyértelművé tette, ki a jobb. Olyannyira, hogy egészen elképesztő – és ezen a szinten szinte elképzelhetetlen – különbség alakult ki már a nagyszünet előtt, mivel a tíz magyar gólra egyetlen egyszer érkezett csupán válasz a vendégek részéről, vagyis kétszer 8 percnyi tiszta játékidő után már eldőlt a találkozó végkimenetele. A harmadik negyedet ugyan az itáliaiak nyerték, a meccset azonban hatalmas fölénnyel a Honvéd, amelyben különösen Biros Péter és Szívós Márton nyújtott kiemelkedőt, de Gergely István kapusteljesítménye is dicséretet érdemel.

Az ötödik forduló összecsapásait a melbourne-i vb után rendezik, a Honvéd április 14-én 18:30 órától fogadja a Panionioszt a Kőér utcában.

Euroliga, főtábla, D csoport, 4. forduló:
Domino-BHSE – Posillipo (olasz) 15-7 (5-1, 5-0, 1-2, 4-4)
A magyar góldobók:
Szívós, Biros, Kiss G. 3-3, Hárai, Molnár 2-2, Benedek, Fodor 1-1

A négyes másik mérkőzésén: Panioniosz (görög) – CNA Barceloneta (spanyol) 8-9

A csoport állása:
1. Domino 12 pont
2. Barceloneta 7
3. Posillipo 4
4. Panioniosz 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik