Élet-Stílus

Új listavezető a Bundesligában

A játéknap előtt második Schalke 04 kétgólos győzelmet aratott az Eintracht Frankfurt otthonában a labdarúgó Bundesliga 18. fordulójában, ezzel átvette a vezetést a tabellán. A Bayern már pénteken botlott, az eddigi éllovas brémaiak pedig vasárnap játszanak.

A gelsenkircheni együttes magabiztos győzelemmel kezdte a tavaszi szezont, elsősorban Kevin Kuranyinak köszönhetően, aki előkészítette az első Schalke-találatot, majd kétszer is feliratkozott a góllövők listájára. Ezzel a csapat vasárnapig biztosan átvette a vezetést a tabellán.

A hazai pályán játszó Eintracht Frankfurt a mérkőzés nagy részében nem tudta felvenni a Schalke által diktált ritmust, Takahara egyenlítő gólja után egy ideig egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, de aztán érkezett Kuranyi, és eldöntötte a három pont sorsát.

A Dárdai Pállal a kezdőben pályára lépő Hertha hátrányból fordítva tudott nyerni Berlinben a Wolfsburg ellen, és ezzel megerősítette a helyét a tabella ötödik helyén. A közvetlenül előtte tanyázó Stuttgart ráadásul meglepetésre nagy ruhát kapott Nürnbergben.

A Szélesi Zoltánnal kezdő Cottbus is nyerni tudott hazai pályán, a szenvedő alany a kieső helyen álló Borussia Mönchengladbach volt. A meccset már az első félidőben eldöntötte a román Radu két találatával az Energie. Szabics Imre is játéklehetőséget kapott a Mainz együttesében, és ő a bizalmat egy gólpasszal hálálta meg. Csapata ezzel a találattal verte a Bochumot.

Bundesliga, 18. forduló:
Hertha BSC-VfL Wolfsburg 2-1 (1-1)
Gól:
Giménez (27.), Pantelic (86., 11-esből), illetve Madlung (18.)

1. FC Nürnberg-VfB Stuttgart 4-1 (1-1)
Gól:
Saenko (25.), Gresko (50.), Schroth (69.), Magnin (76., öngól), illetve Cacau (33.)
Kiállítva: Tasci (58., VfB Stuttgart)

Arminia Bielefeld-Hamburger SV 1-1 (0-1)
Gól:
Borges (89.), illetve Ljuboja (10.)

Eintracht Frankfurt-FC Schalke 04 1-3 (0-1)
Gól:
Takahara (48.), illetve Varela (17.), Kuranyi (70., 92.)

VfL Bochum-FSV Mainz 05 0-1 (0-1)
Gól:
Rose (38.)

FC Energie Cottbus-Borussia Mönchengladbach 3-1 (2-0)
Gól:
Radu (32., 39.), Munteanu (89.), illetve Degen (79.)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-Bayern München 3-2

Vasárnap játsszák:
Werder Bremen-Hannover 96
Alemannia Aachen-Bayer Leverkusen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik