Élet-Stílus

Ronaldo Milánóban folytatja a pályafutását

Eldőlt, hogy a brazilok kétszeres világbajnok csatára, Ronaldo távozik a Real Madridtól és az AC Milanban folytatja a pályafutását.

A brazil támadót még 18 hónapig szerződés kötötte a spanyol Real Madridhoz, a királyiak olasz edzője, Fabio Capello azonban a közelmúltban határozottan kijelentette: az együttes összeállításánál már nem számít az utóbbi időben gyengén futballozó, ráadásul folyamatosan súlyproblémákkal küzdő brazilra.

Az AC Milan mellett a szaúdi Al Ittihad, illetve – állítólag – a Juventus is tárt karokkal várta volna Ronaldót. A lombardok először ingyen akarták megkaparínati a játékost, illetve azzal az ajánlattal álltak elő, hogy átvállalják a kétszeres világbajnok amúgy tekintélyes fizetését. A Real Madrid vezetői persze jót derültek ezen – hiszen mégiscsak egy kétszeres aranylabdásról van szó -, és sokáig ragaszkodtak a tízmillió eurós, 2,5 milliárd forintos vételárhoz. Milánóban viszont ezt az összeget igencsak sokallták – ötmillió eurónál, 1,25 milliárd forintnál többet semmi esetre sem akartak fizetni -, és ezzel kezdetét vette a hosszú kötélhúzás.

A végül kialkudott vételárról egyébként nincsen biztos információ, a világ vezető hírszolgáltatói ugyanis különböző összegekről számolnak be, mégis azt tűnik a leghihetőbbnek, hogy az AC Milan 7,8 millió eurót, azaz 1,95 milliárd forintot fizet majd ki a Real Madridnak – egyébiránt Ernesto Bronzetti, az olasz egyesület képviselője is ezt erősítette meg.

“Ronaldo pénteken orvosi vizsgálaton vesz részt Milanellóban, én pedig hétfőn találkozom a Real vezetőivel. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor

a jövő hét első napjától a brazil játékos az AC Milan alkalmazottja lesz” – nyilatkozta még csütörtök este Adriano Galliani, a milánói piros-feketék alelnöke.

A 30 esztendős csatár – aki 1997-ben és 2002-ben is az év játékosa lett a FIFA-nál, illetve az Aranylabdát is kétszer nyerte el (1997, 2002) – 2002-ben, 20 millió euróért igazolt a Real Madridba, korábban a brazil Cruzeiróban, a holland PSV-ben, a spanyol Barcelonában, valamint az olasz Interben ontotta a gólokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik