Élet-Stílus

Häkkinen marad a DTM-ben

Egy évvel meghosszabbította szerződését a Mercedesszel Mika Häkkinen, a Forma-1 kétszeres világbajnoka, aki a megállapodás értelmében idén is a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyez.




Häkkinen marad a DTM-ben 1

sport.lap.hu

Häkkinen marad a DTM-ben 1
Häkkinen marad a DTM-ben 3

“Itt is meg akarom mutatni, mit tudok” – mondta a 38 éves finn pilóta, aki eddig nem igazán villogott a sorozatban. Harmadik szezonjában azonban győzelmekre hajt a Forma-1-es világbajnok, és ebben a DTM ötszörös bajnoka, Bernd Schneider lesz a segítségére. “A tavalyi eredmények csalódást okoztak. A dobogós helyezéseim és a versenyen futott leggyorsabb körök azt mutatják, hogy a sebességgel nincsen baj. Ha nincsenek műszaki problémáink akkor harcban lehetünk a futamgyőzelmekért.”

Häkkinen a leghíresebb DTM-es pilóta: 1998-ban 1999-ben a McLarennel egyéni világbajnoki címet szerzett Forma-1-ben, összesen 20 alkalommal intették le elsőként és 26-szor szerezte meg az első rajtkockát. A száguldó finn az Egyesült Államok Nagydíján egy Lotus-Judd autóval mutatkozott be 1991-ben a Forma-1-ben, pályafutását 10 évvel később fejezte be.

A DTM-ben egyelőre nem büszkélkedhet ilyen eredményekkel, 2005 óta 21 futamon indult, de csak egy alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Összetettben a debütáló évében teljesített a legjobban: akkor az ötödik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik