Élet-Stílus

Ferguson: Ronaldo nem eladó

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője azt üzente a Real Madrid illetékeseinek, hogy Cristiano Ronaldo semmilyen körülmények között nem kerülhet a spanyol fővárosi együttesbe az idény végén. A tréner az UEFA új elnökének is üzent.

“Csak azoktól a játékosoktól válunk meg, akiket mi akarunk eladni. Márpedig Cristiano Ronaldo nem hagyja el a klubot. Nagyon szépen fejlődik nálunk, szerződése 2010-ig szól” – szögezte le a szakvezető.

A királyi klubbal nagy valószínűséggel szakító brazil Ronaldo Milánóba igazolásának hírével szinte egyidőben röppentette fel csütörtökön az As című újság azt az értesülést, amely szerint a Real Madrid mindenáron meg akarja szerezni Cristiano Ronaldót. A spanyol lap szerint akár 50 millió eurót is kész áldozni a tranzakcióra a Real, amely júniustól szeretné játékosainak sorában tudni a 21 éves, rendkívül képzett futballistát.

Ferguson Cristiano Ronaldo mellett említést tett Owen Hargreavesról is, jelezve, hogy a Bayern München angol játékosát viszont ők akarják leigazolni.

Beszólt Platininek

A skót szakember arra kérte Michel Platinit, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken megválasztott elnökét, hogy mondjon le arról a tervéről, melynek keretében négyről háromra csökkentené a Bajnokok Ligájában maximálisan indítható angol, spanyol és olasz csapatok számát.

“A Bajnokok Ligája így jó, ahogy van. Néhány éve például még túl sok volt a meccs, mert két csoportkörön kellett túljutni. Tizenhét mérkőzés megnyerésére volt szükség a végső sikerhez. Azóta ez megváltozott. Most az igazi küzdelem februárban kezdődik, és szerintem jól van ez így. Ha a negyedik kvalifikációs helyet elveszik az erős bajnokságoktól, azzal vagy csökken a létszám, vagy más országok kapnak plusz lehetőséget. Márpedig a Bajnokok Ligája lényege éppen az, hogy a legjobb csapatok szerepelnek benne” – vélekedett a kiváló tréner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik