Élet-Stílus

Federer-Gonzalez döntő az Australian Openen

A svájci világelső már csütörtökön megnyerte a maga elődöntőjét az év első Grand Slam tornáján, pénteken pedig a chilei Fernando Gonzalez biztosította be a helyét a vasárnapi fináléban, miután tönkreverte német riválisát.

Tommy Haas összesen öt gémet nyert a tizedik kiemelt ellen, aki a negyeddöntőben a világranglista második Rafael Nadalt ejtette ki. Kirobbanó formában játszik Gonzalez az idei tornán, és a pénteki produkcióját elnézve teljesen megérdemelten játszhat döntőt a címvédővel.

A chilei játékos parádésan kezdte a mérkőzést, az első 11 labdamenetet ő nyerte, és mindössze 28 percre volt ahhoz szüksége, hogy 6:1-re hozza az első szettet. Gonzalez az eddig bevált taktikával (bombaerős szervák és tenyeresek) – amely már Lleyton Hewitt (19. kiemelt), James Blake (5.) és Nadal (2.) ellen is bevált – esélyt sem hagyott riválisának.

A játék képe a második szettben sem sokat változott: Gonzalez rendkívülien precízen és pontosan játszott – az egészen mérkőzésen összesen 3 ki nem kényszerített hibát ütött –, a teljesen tanácstalan német riválisa megszorítani sem tudta. Valamivel több mint egy óra elteltével már 2:0-ra vezetett a chilei, aki a harmadik szettben is kénye-kedve szerint csinált bolondot Haasból (6:1).

A döntőben a világelső várja, akinek sokan már az Australian Open előtt odaadták volna a győztesnek járó trófeát. Federer a vasárnapi finálé favoritja, de ha Gonzalez úgy játszik, mint az elődöntőben, akkor kemény csatára kell felkészülnie. A statisztika mindenesetre Federer mellett szól: a két játékos kilenc eddigi összecsapását kivétel nélkül megnyerte.

Australian Open, férfi egyes elődöntő:
Gonzalez (chilei, 10.)-Haas (német, 12.) 6:1, 6:3, 6:1

Korábban
Federer (svájci, 1.)-Roddick (amerikai, 6.) 6:4, 6:0, 6:2

Vegyes páros, elődöntő:
Nestor, Lihovceva (kanadai, orosz)-Ullyett, Huber (zimbabwei, dél-afrikai, 7.) 6:2, 7:5
Mirnyij, Azarenka (fehérorosz)-Björkman, Schiavone (svéd, olasz, 4.) 6:2, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik