Élet-Stílus

Benedek újra a vízilabda-válogatottban

Benedek Tibor visszatér a magyar férfi vízilabda-válogatottba: a Domino-BHSE 35 éves klasszisa újra tagja Kemény Dénes szövetségi kapitány keretének, és készül a melbourne-i világbajnokságra.

Kemény Dénes szövetségi kapitány csütörtök este bővebb, 19 fős keretet hirdetett, alapvetően azért, mert a csapat három olaszországi légiósa, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Szécsi Zoltán csak három hét késéssel tud bekapcsolódni a közös felkészülésbe.

„A három hiányzó nem lesz ott például a februári felkészülési meccsek közül sem a németek elleni berlini fellépésen, sem a kolozsvári tornán, márpedig 16 ember kell, hogy komplett módon tudjunk edzeni, dolgozni, játszani” – mondta a szövetségi kapitány, aki Benedek Tibor, a Honvéd klasszisa visszatéréséről a következőket mondta: „Tiborral tavaly márciusban állapodtunk meg, hogy miután az egészsége rendbe jött, a melbourne-i világbajnokságtól újra számíthatok rá. Én úgy gondolom, segíthet nekünk, adhat egy lökést a csapatnak, ezért került vissza.”

Benedek, aki egészségügyi okokra hivatkozva 2005 tavaszán mondta le a válogatottbeli szereplését – bombaformában játszik mostanság, hétről hétre a bajnoki címvédő Domino-BHSE egyik legjobbja, és a honi vízilabda-bajnokság góllövőlistáját is vezeti.

“Büszke vagyok rá, hogy így alakult, köszönöm Dénesnek és a csapatnak, megpróbálom a maximumot adni és a lehető legtöbbet tenni azért, hogy hasznára legyek a válogatottnak” – mondta a legjobbak közé visszatérő balkezes kiválóság, aki bő másfél évvel ezelőtt szívritmuszavarok miatt döntött úgy: válogatott szinten befejezi a vízilabdát, s csak klubjában pólózik tovább.

Arra a kérdésre, hogy meddig képzeli a folytatást, mit vár a márciusi, melbourne-i világbajnokságtól és a 2008-as, pekingi olimpiától, a válogatott korábbi csapatkapitánya, aki a nemzeti csapattal a 2000-es és a 2004-es ötkarikás játékok mellett vb-t, Európa-bajnokságot, Világkupát és Világligát is nyert, ekként válaszolt: “Nem is kérdés, hogy mi a cél. Mi nem mondhatjuk azt, hogy a dobogó, de még az ezüst megszerzését sem említhetjük teljesítendő feladatként. Mi mindig az aranyéremért szállunk vízbe, így lesz ez az ausztráliai vb-n és a pekingi olimpián is. Ami pedig a játékospályafutásom folytatását illeti, én eldöntöttem, hogy – persze már nem a válogatott tagjaként, de – egészen a 2012-es londoni olimpiáig kitartok, vagyis 40 esztendős koromig pólózni fogok!”

A világbajnokságra készülő bő keret névsora:
Kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán.
Mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik