Élet-Stílus

UEFA Kupa: játék nélkül jutott tovább a Tottenham

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében a Tottenham mérkőzés nélkül jutott be a legjobb 16 közé az UEFA Kupában. Az angol csapat ellenfelét kizárták a sorozatból.

A Tottenhamnak a sorsolás szerint a Feyenoord ellen kellett volna pályára lépnie, a holland csapatot azonban az UEFA kizárta a sorozatból, amiért a rotterdami drukkerek a csoportkörben a francia Nancy elleni idegenbeli találkozón botrányosan viselkedtek (összecsaptak a rendőrökkel), ami a meccs időleges félbeszakításához vezetett.

A holland klubot eredetileg 200 ezer svájci frank befizetésére kötelezte az UEFA fegyelmi bizottsága, és két hazai kupameccs zártkapus megrendezését írta elő. A fellebbviteli bizottság azonban túl enyhének találta ezt a büntetést, és kizárta a Feyenoordot.

A Tottenham háza táján annyira nem örülnek, hogy játék nélkül jutottak tovább, az UEFA Kupa-párharc elmaradása ugyanis bevételkieséssel jár. “A Feyenoord elleni mérkőzéseket komoly érdeklődés kísérte volna. Remélem, kapunk némi kompenzációt a párharc elmaradása miatt, szerintem ez jár nekünk, bár meglehet, mások ezt nem így gondolják” – nyilatkozta a londoniak menedzsere, Martin Jol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik