Élet-Stílus

Puljezevicset dicséri a német sajtó

A csehek felett aratott győzelem után egyre jobbnak ítéli meg a német sajtó a magyar kézilabda-válogatott esélyeit a nyolc közé jutásra.

A Süddeutsche Zeitung ezzel kapcsolatban a kapust, Puljezevics Nenadot idézte, aki szerint „az első hét között akarunk végezni, s ott akarunk lenni a pekingi olimpiai játékokon.” Athénban, 2004-ben a magyarok a negyedik helyen végeztek, de az akkori csapathoz képest a mostani vb-n egy egészen fiatal együttes van jelen – emlékeztetett a tekintélyes német lap.

Az újság egyébként ismét rendkívül elismerően írt a 33 esztendős Puljezevics teljesítményéről: csaknem tizenegy percig tartott, amíg a csehek támadói megtalálták az „első lyukat” a 195 centiméter magas és több mint 110 kilós magyar óriás kapujába, és Peter Hruby megszerezte az első találatot. Miközben – tette hozzá a lap – a csehek már hetet kaptak.

A Süddeutsche Zetung szerint különösen a mérkőzés első felében demonstrálták a magyarok, hogy a védelem az egyik fő erősségük, továbbá a gyors ellentámadásokból elért „könnyű” gólok. Ez utóbbit bizonyítja, hogy Iváncsik Gergő 15 perc alatt már ötször volt eredményes, és ez vezetett ahhoz, hogy Skaliczki László szövetségi kapitány lehozta a legjobbaknak számító Nagy Lászlót és Diaz Ivót, majd nem sokkal később Puljezevicset is. A mérkőzés állása akkor már 15-5 volt – a magyarok javára.


A kapus ugyan fájlalta a hátát, de feltételezhető, hogy a kapitány valóban csak a játékot akarta ismét kissé izgalmasabbá és szorosabbá tenni – fogalmazott a német lap, hangoztatva, hogy a csehek ennek ellenére sem tudták megszorítani a magyarokat. A mieink csütörtökön 18:15 órakor az olimpiai bajnok Horvátország ellen lépnek pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik