Élet-Stílus

Beckenbauer: Ballack hibát követett el

Franz Beckenbauer meglepő kijelentést tett. A Bayern München elnöke szerint csapata egykori játékosának, Michael Ballacknak nem a Chelsea-be, hanem a Manchester Unitedbe kellett volna igazolnia.

A német futball “Császára” úgy gondolja, Ballack hibát követett el, amikor a nyáron igent rebegett a Chelsea ajánlatára. Anyagilag persze nem jár rosszul Londonban – elvégre heti 130 ezer fontos keresetével a világ egyik legjobban megfizetett labdarúgója -, ugyanakkor a Chelsea-ban korántsem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint korábban a Bayern Münchenben, vagy akár a német válogatottban.

A játékosként és később szakvezetőként is világbajnoki címet szerző Franz Beckenbauer szerint a MU-ban jobban kitűnne egykori kedvence, akinek a leigazolásával a “vörös ördögök” is kacérkodtak egy időben. A Bayern is marasztalta, a bajor klub azonban nem tudott versenyezni a Chelsea-t tulajdonló Roman Abramovics ajánlatával.

“Úgy látom, hogy nem igazán van helye a Chelsea-ban, a Manchester Unitedben sokkal jobb lenne. A londoni csapatban a nála erősebb Frank Lamprad játszik a posztján, az angol középpályás mellett Ballack ritkán van játékban, sőt jószerivel alig találkozik a labdával” – nyilatkozta a “Császár”.

A 30 éves német középpályás nyáron – miután lejárt a szerződése a Bayern Münchennél – igazolt a Chelsea-hez, melynek kötelekében eddig 29 mérkőzést játszott, és ezeken öt gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik