Élet-Stílus

Mourinho Sevcsenkót dicsérte

Andrij Sevcsenko, a Chelsea sztárja a Ligakupa keddi elődöntőjében két góllal és egy gólpasszal bizonyította, nem felejtett el futballozni. Jose Mourinho meg is dicsérte a régi önmagát idéző ukrán támadót.

„Teljes mértékben elégedett vagyok Sevával, remekül játszott, nem is vártam tőle ilyen nagyszerű produkciót” – magyarázta a Chelsea portugál szakvezetője, miután csapata 4-0-ra legyőzte a negyedosztályú Wycombe Wandererst (az ukrán mellett Frank Lampard is duplázott), így 5-1-es összesítéssel bejutott a Ligakupa döntőjébe.

Mourinho – szokásához hűen – nemcsak dicsért, csipkelődött is egy sort. „Ostoba, aki azt gondolta, hogy személyes konfliktusom van Sevcsenkóval, és emiatt nem játszatom. Én olyan edző vagyok, aki mindig győzni akar, éppen ezért azt a tizenegyet küldöm pályára, amelyik a legnagyobb sansszal veszi fel a küzdelmet. Annyit mondhatok, az ukrán játékos most bejátszotta magát a csapatba. Idő kellett neki, hogy felvegye a ritmust, ám mára ez megtörtént, így a következő meccsen is kezdő lesz” – így az edző.

Sevcsenko nyáron – 45 millió font ellenében – az olasz AC Milantól igazolt a Chelsea-hez, és az igaz, hogy eddig nem kápráztatta el a londoni együttes híveit. A Wycombe elleni Ligakupa-találkozóig 30 mérkőzésen mindössze hatszor talált a kapuba. Az angol sajtó persze nem is ment el emellett szó nélkül, az utóbbi hetekben komoly kritikával illette az ukránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik