Élet-Stílus

A Malév a legjobb Kelet-Európában

A Malév lett a "Legjobb kelet-európai légitársaság" a Global Traveler magazin által végzett felmérés szerint, a díjat Gönci János a Malév vezérigazgatója kedden vette át New York-ban.

A Global Traveler magazin idén a harmadik évben folytatott olvasóival közösen kutatást, amelyben a világ legjobb légitársaságaira, repülőtereire, hoteljeire és városaira adták le voksaikat a prémium törzsutasok.

A légitársaságokat 26 kategóriában minősítették az olvasók, így a “krém”, vagyis az elsők között is a legjobbak a nemzetközi utazók végeredménye alapján: a British Airways, az American Airlines, az Asiana Airlines, a LAN, a Thai Airways International, és a Malév lett különböző kategóriákban. A British Airways nyerte a legjobb légitársaság, a “Best Airline in the World” díjat. Gönci János nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a világ vezető légitársaságai között a 26 díjból egyet a Malév kapott.

“Olvasóink a business és luxus utazók között is véleményformálók” – hangsúlyozta a Global Traveler kiadója és vezérigazgatója, Francis X. Gallagher. Hozzáfűzte, hogy a kutatásukban válaszolók száma több, mint a duplájára nőtt egy év alatt. A légiközlekedés legjobbjainak listája így több mint 13 000 utazó véleménye alapján állt össze.

A The Global Traveler az üzleti utasok kiadványa, amely figyelembe veszi a gyakran utazók életmódját és érdeklődési körét. A lap több mint 60 ezer példányban jelenik meg havonta, évente 12 alkalommal. A lap olvasóinak 90 százaléka jómódú, háztartásukban átlagban 100 000 dollár fölötti bevétellel bírnak, 96 százalékuk egyetemet végzett, és 98 százalékuk topmenedzser, vagy diplomás vezető.

A felmérésben szereplő kérdéseket 2006. február 1-je és augusztus 31. között tette fel a magazin, összesen 42 kategóriában. A kérdésekre 13 653 hiánytalanul kitöltött kérdőív érkezett be az újsághoz, illetve a magazin internetes honlapján keresztül.

A kutatásra válaszolók átlagban 18 nemzetközi repülőjáraton és 21 belföldi járaton utaztak a kutatás 8 hónapja alatt. A válaszadók 76 százaléka férfi, 24 százaléka nő volt, átlagéletkoruk pedig 45 év.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik