Élet-Stílus

Hetedik címvédésére készül Erdei Zsolt

Szombaton a WBO félnehézsúlyú magyar világbajnoka hetedszer védheti meg az övét. A düsseldorfi gálán két másik magyar öklöző is ringbe száll.

Hétfő délután megtartották a szombati Erdei Zsolt–Danny Santiago WBO félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés sajtótájékoztatóját, ahol megszólalt a két főszereplő is – jelenti a profibox.hu. A magyar bunyós (25-0-0; 15 KO) magabiztosan nyilatkozott az esélyekről. „Ez egy kemény srác! A rekordja önmagáért beszél. Természetesen tisztelem a ‘Bronxi Bombázót’, de a fiam erőt ad nekem a mérkőzésre.”

„Kitűnő fizikai állapotban vagyok, a kisfiam novemberi születése rengeteg erőt adott a felkészülésben. Már nagyon várom a mérkőzést” – mondta a hamburgi Universum 32 éves klasszisa még a múlt héten. Trénere, Fritz Sdunek megerősítette a szavait, hangsúlyozva: Zsolt erős edzőpartnerekkel gyakorolt, és meggyőző kondícióról tett tanúbizonyságot.

Önbizalomban a kihívó, az amerikai Danny Santiago (29-2-1; 19 KO) sem szenved hiányt: „Zsolt a világbajnok, de Bronxból származom, egy kemény városrészről: büszke vagyok erre, és büszkeséggel fogom az országomat képviselni. Tizennégy éves korom óta a világbajnoki címmérkőzés az álmom!”

A sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették, hogy Balzsay Károly (14-0-0; 10 KO) a dél-afrikai Soon Botes (25-10-0; 14 KO) ellen bokszol egy tízmenetesre tervezett mérkőzésen, míg a kispehelysúlyú Bedák Zsolt (2-0-0; 1 KO) profi pályafutása első hat menetre kiírt összecsapásán az észt Sergey Tasimov (8-24-2; 2 KO) ellen bizonyíthat. A nehézsúlyú WBC junior világbajnok Denis Boytsov (16-0-0; 15 KO) a 38 éves dél-afrikai Sam Ubokane-nal (11-7-0; 5 KO) méri össze az erejét.

A gála másik címmérkőzésén a WIBF ideiglenes kislégsúlyú bajnoka, Julia „Sunshine” Sahin (16-0-0; 2 KO) a szervezet „normál” bajnokával, Anastasia Toktaulovával (10-7-0; 1 KO) méri össze az erejét.

A rendezvény három magyar vonatkozású mérkőzését Magyarországon az RTL Klub 22 óra 35 perctől közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik