Élet-Stílus

EURO2008: márciusban indul a jegyárusítás

Kereken 500 nap múlva rajtol az osztrák–svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság. A jegyárusítás március elsejétől kezdődik, egyelőre csak az interneten lehet rendelni belépőket.

A kontinenstornát június 7. és 29. között rendezik, és a németországi világbajnoksághoz hasonlóan csak az esemény hivatalos honlapján lehet bejelentkezni a jegyekért március elseje és 31. között. Az eladások első körében a belépők 30 százalékát (290 000 darab) értékesítik.

Abban az esetben, ha több az érdeklődő, akkor sorsolással döntik el, hogy kik lesznek a szerencsések. Személyenként összesen négy jegyet válthatunk egy adott Eb-mérkőzésre, és mindegyiken a vásárló neve fog szerepelni. A szervezők reményei szerint ezzel elejét vehetik a visszaéléseknek.

A részt vevő országok szövetségei az egyes mérkőzéseken a jegyek 20 százalékára tarthatnak igényt. A 31 meccsre összesen mintegy 1,1 milliót belépőt kínálnak eladásra a szervezők. De azok sem lesznek bajban, akiknek nem kedvez a sorsolás, hiszen a németországi példához hasonlóan 2008 júniusában is több városban fognak felállítani hatalmas kivetítőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik