Élet-Stílus

Előrehozott döntő az Australian Openen

Andy Roddick közvetlenül az Australian Open előtt megverte Federert, aki az év első Grand Slam-tornájának az elődöntőjében vághat vissza. A nőknél a cseh Vaidisova és a régi önmagát idéző Serena Williams is bejutott a legjobb négy közé.

Andy Roddick a legjobb nyolc között honfitársával, Mardy Fishsel találkozott, és nem sok kétséget hagyott afelől, hogy jelenleg melyikük a jobb. Az ATP-világranglistán 42. pozícióban jegyzett balkezes amerikai nem tudta megnehezíteni Roddick dolgát, és sima három szettben – mindössze hat gémet nyerve – elbúcsúzott a további küzdelmektől. Három szettre volt szüksége a svájci világelsőnek is ahhoz, hogy spanyol riválisát verve a négy közé kerüljön.

Roddick robog

Fish a mérkőzést rosszul kezdte, és néhány könnyű hibát vétett. „Idegesen kezdett, ami megkönnyítette a dolgomat. Azt hiszem, soha nem játszottam még ilyen jól ellene, szinte minden sikerült.” – nyilatkozta a találkozót követően Roddick. „Remekül szervált, és ilyenkor az ellenfeleinek nincs sok lehetőségük arra, hogy elvegyék az adogatását. Próbáltam variálni a játékomat, de ma semmi nem vált be ellene, mindenre volt válasza.” – mondta az első körben a negyedik helyen kiemelt Ljubicicot búcsúztató amerikai. „Ha így játszik tovább, akkor győztesként fejezheti be a tornát.”

Ehhez persze lesz egy-két szava Roger Federernek, aki továbbra is játszmaveszteség nélkül menetel Melbourne-ben. A svájci klasszis szintén három szettben lépett tovább Tommy Robredóval szemben, de legnagyobb riválisával szemben alaposan meg kellett izzadnia. A spanyol játékos három alkalommal is elvette a világelső adogatását, ami már önmagában bravúr, de Federer klasszisát mutatja, hogy még közepes játékkal is verte a hetedik helyen kiemelt ellenfelét.

Kétévente nyer Serena?

A nőknél is eldőlt, hogy az egyik ágról a cseh Nicole Vaidisova és az amerikai Serena Williams játszik a döntőbe jutásért. A világranglistán tizedik Vaidisova simán hozta a negyeddöntőt a címvédő Amélie Mauresmót búcsúztató Lucie Safarova ellen. Az első szettet könnyedén nyerte a 17 éves cseh teniszező, a második szett elején megtorpant, de végül ezt is viszonylag simán, 6:4-gyel behúzta. A másik negyeddöntőben a 2003-as és 2005-ös bajnok, Serena Williams viszont alaposan megszenvedett az izraeli Shahar Peerrel szemben: 2 óra 34 perces csatában, a döntő szettet 8:6-ra hozva kerekedett felül 19 éves riválisán.

Australian Open
Női egyes, negyeddöntő:
Vaidisova (cseh, 10.)-Safarova (cseh) 6:1, 6:4
S. Williams (amerikai)-Peer (izraeli, 16.) 3:6, 6:2, 8:6

Szerdai párosítások:
Clijsters (belga, 4.)-Hingis (svájci, 6.)
Sarapova (orosz, 1.)-Chakvetadze (orosz, 12.)

Férfi egyes, negyeddöntő:
Roddick (amerikai, 6.)-Fish (amerikai) 6:2, 6:2, 6:2
Federer (svájci, 1.)-Robredo (spanyol, 7.) 6:3, 7:6, 7:5

Szerdai párosítások:
Haas (német, 12.)-Davidenko (orosz, 3.)
Gonzalez (chilei, 10.)-Nadal (spanyol, 2.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik