Élet-Stílus

Wenger: izgalmassá tettük a bajnokságot

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger a Manchester United 2-1-es legyőzését követően úgy nyilatkozott: csapata izgalmassá tette az angol labdarúgó-bajnokságot, még nyílt a harc az aranyéremért.

Nézzünk a tabellára: a „rangadók hétvégéje” után a Manchester United hat ponttal vezet a Chelsea ellőtt, azaz a különbség nem változott a két csapat között, miközben a Liverpool és az Arsenal közelebb került az éllovasokhoz – az előbbi öt, az utóbbi hat pontra megközelítette a második helyen álló Chelsea-t.

Wenger nem véletlenül fogalmazott úgy, hogy a vasárnapi eredmény (hajrában szerzett gólokkal nyert a londoni csapat) jót tett a bajnokságnak. „Nagyon csalódottak lehetnek most Manchesterben, persze azt nem hiszem, hogy Ferguson csapata padlóra kerülne attól, mert legyőztük. Bár továbbra is a United az első számú favorit, a sikerünk jót tett a bajnokságnak, nyílt lett a küzdelem az aranyéremért, még bármelyik csapat nyerhet” – nyilatkozta az Arsenal francia edzője. Kollégája, a MU-t húsz éve dirigáló Sir Alex Ferguson elárulta, a rangadó után gyászos volt a hangulat a manchesteri öltözőben.

„A játékosokat nagyon megviselte a vereség, és természetesen én is csalódott vagyok, de tanulni kell a hibákból. Biztos vagyok benne, hogy ezek után több mérkőzést már nem bukunk el a hajrában. Nagyobb gond különben sem történt, továbbra is hat pont az előnyünk a Chelsea-vel szemben, és egy fordulóval közelebb kerültünk a bajnokság végéhez” – mondta Sir Alex, aki kedden Budapesten, a magyar edzőtovábbképző konferencián tart majd előadást. A skót tréner a fentiekhez még hozzátette: „Ha újra összefutunk, visszavágunk az Arsenalnak”.


Azt már mi tesszük hozzá: van is miért visszavágni, hiszen a londoni együttes ősszel is legyőzte a „vörös ördögöket”, az Old Traffordon Emmanuel Adebayor góljával 1-0-ra nyert Arsene Wenger legénysége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik