Élet-Stílus

Nadal nagy csatában nyert az Australian Openen

A másodikként kiemelt spanyol Rafael Nadal hatalmas csatában, ötjátszmás mérkőzésen verte a brit Andy Murray-t, és ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyes negyeddöntőjébe.

A britek 19 éves reménysége – aki kemény pályán Roger Federert is legyőzte már – remekül játszott, 54 perc alatt hozta az első játszmát, majd a második szettben 4:1-re is vezetett, a kétszeres Roland Garros-győztes spanyol azonban zsinórban öt gémet nyerve egyenlített. A harmadik szettet Nadal kezdte jobban, a végén mégis Murray örülhetett, a kisebb sérülése ellenére oroszlánként küzdő skót teniszező 1:3-ról felállva került ismét lépéselőnybe.

A folytatásban már Nadal uralta a játékot, a negyedik felonásban 6:3-mal egalizált, a döntő játszmában pedig már csak egy gémet engedett ki a kezéből. “Nagyon kemény meccs volt” – nyilatkozta Nadal a négyórás csata végén, majd az ellenfelét kezdte el “fényezni”: “Hihetetlen szinten játszott, egy pillanatra sem engedhettem ki, minden pontért meg kellett küzdenem. Nagy szükségem volt már egy ilyen mérkőzésre egy klasszis játékos ellen”.

A 21 esztendős Nadal – bármennyire is furcsa – pályafutása során először jutott negyeddöntőbe az Australian Openen, mellette az orosz Nyikolaj Davigyenko, a chilei Fernando Gonzalez, valamint a német Tommy Haas is tagja a legjobb nyolcnak – mindannyian sikerrel vették az újabb akadályt.

Ami a női mezőnyt illeti: az első helyen kiemelt Marija Sarapova a negyeddöntőért honfitársát, Vera Zvonarjevát győzte le, és pechére a követező körben is egy orosz hölggyel találkozik majd, jelesül Ana Csakvetadzével, aki hétfőn a papíron esélyesebbnek vélt, nyolcadikként rangsorolt svájci Patty Schnyder lábára kötött útilaput. A belga Kim Clijsters (4.) és a svájci Martina Hingis (6.) szintén megváltotta helyét a legjobb nyolc között a szlovák Daniela Hantuchova, illetve a kínai Li legyőzésével. Az Australian Openen eddig háromszor diadalmaskodó Hingis legközelebb a 2004-ben döntős Clijstersszel méri össze a tudását.

Australian Open
Nők, nyolcaddöntő:

K. Clijsters (belga, 4.)-Hantuchova (szlovák, 15.) 6:1, 7:5
Sarapova (orosz, 1.)-Zvonarjeva (orosz, 22.) 7:5, 6:2
Hingis (svájci, 6.)-Li (kínai, 19.) 4:6, 6:3, 6:0
Csakvetadze (orosz, 12.)-Schnyder (svájci, 8.) 6:4, 6:1

A negyeddöntő párosítása:
Sarapova (orosz, 1.)-Csakvetadze (orosz, 12.)
Clijsters (belga, 4.)-Hingis (svájci, 6.)
S. Williams (amerikai)-Pweer (izraeli, 16.)
Vaidisova (cseh, 10.)-Safarova (cseh)

Férfiak, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-A. Murray (15.) 6:7, 6:4, 4:6, 6:3, 6:1
Gonzalez (chilei, 10.)-Blake (amerikai, 5.) 7:5, 6:4, 7:6
Haas (német, 12.)-Nalbandian (argentin, 8.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3
Davigyenko (orosz, 3.)-Berdych (cseh, 13.) 5:7, 6:4, 6:1, 7:6

A negyeddöntő párosítása:
Federer (svájci, 1.)-Robredo (spanyol, 7.)
Roddick (amerikai, 6.)-Fish (amerikai)
Haas (német, 12.)-Davigyenko (orosz, 3.)
Nadal (spanyol, 2.)-Gonzalez (chilei, 10.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik