Élet-Stílus

Lesérült a gólját ünneplő van Persie

Parázs mérkőzést játszott a Manchester és az Arsenal az angol bajnokságban, melyet az utolsó percekben fordítottak meg az Ágyúsok. A listavezető elleni egyenlítő gól szerzője, Robin van Persie azonban hat hétre kidőlt a sorból.

Az Arsenal holland labdarúgója a Manchester United ellen 2-1-re megnyert vasárnapi rangadón sérült meg. A válogatott támadót a 67. percben küldte pályára Arsene Wenger Alexander Hleb helyére, amikor Wayne Rooney révén egy góllal vezetett Sir Alex Ferguson együttese.

A csere bevált, a 83. percben Henry sarkalása után közvetlen közelről egyenlített a fiatal labdarúgó. A túlzott gólöröm azonban megbosszulta magát, a jelentések szerint ugyanis rosszul ért földet van Persie és a lábujját törte. A sérülés ellenére a 23 éves játékos végigjátszotta a találkozót.

A holland 11 bajnoki találatával vezeti az Arsenal házi góllövőlistáját, a Premier League-ben csak Didier Drogba (Chelsea, 14) és Cristiano Ronaldo (Manchester United, 13) előzi meg. A csapatának nagy szüksége lenne az elkövetkező hetekben van Persie góljaira, hiszen a botladozó Chelsea mögé kezdenek felzárkózni a bajnokságban Wengerék, ráadásul februárban már a Bajnokok Ligájában kell pályára lépniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik