Élet-Stílus

Megingott, de megvédte címét Valujev

A kihívó Jameel McCline súlyos sérülése miatt feladni kényszerült a mérkőzést, így az orosz profi ökölvívó-világbajnok, Nyikolaj Valujev maradt a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú bajnoka.

profinoksz.lap.hu
sport.lap.hu

A WBA övéért rendezett bázeli meccs óvatos küzdelemmel kezdődött, Valujev megszállta a ring közepét, és a mellette igencsak kicsinek tűnő amerikai sokszor szorult a kötelekhez, vagy valamelyik sarokba. McCline ennek ellenére nem illetődött meg, sőt, gyorsabb kezeit kihasználva sokszor megelőzte a Keleti Szörnyet, egyenesekkel sokszor talált testen és fejen is. Valujev a találatait leginkább bal-jobb kombinációival érte el, de elég pontatlanul dolgozott. A második menet valamivel kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, aztán a harmadik felvonásban beindult McCline.

A szokásos képleten felül McCline ekkor már egyre bátrabb lett, és a menet közepén egy látványos, 4 ütéses kombinációval sorozta meg Valujev fejét, aki egy pillanatra meg is ingott, de aztán a szokásos mederben folyt tovább a találkozó, egészen a menet végéig.

Ekkor, szinte a gongszó pillanatában McCline még elindított egy ütést, de rosszul állt a lábán és a padlóra esett. Mindenki azt hitte, hogy csak elcsúszott, de ő azonnal érezte a bajt és bal térdére mutogatott, melyen egy furcsa pukli jelent meg. A gyors orvosi konzílium megállapította, hogy kiugrott a porckorong a helyéről, az amerikai pedig képtelen volt lábra állni, végül hordágyon vitték ki a csarnokból.

Noha először TKO-eredményt hirdettek, a WBA szabályai értelmében, mivel a 4. menet előtt, vétlen sérülés miatt ért véget az összecsapás, ezért valójában a mérkőzésen nem kellett volna eredményt hirdetni (No Contest).

“Nagyon csalódott vagyok, hogy így fejeződött be a mérkőzés. Tisztában vagyok azzal, hogy valamennyi néző hosszabb ütközetre számított. Nemsokára elkezdem az újabb felkészülést, hogy gyorsan ismét megvédhessem a címemet” – mondta a 33 éves, 213 centiméteres Valujev, aki az eddigi 46 profi mérkőzését megnyerte, s ezen alkalmak közül 33-szor kiütéssel diadalmaskodott.

“Komoly esélyem volt ma, megverhettem volna. Ehhez képest valószínű, hogy be kell fejeznem pályafutásomat” – fogalmazott a 36 esztendős McCline. Az amerikai öklöző a mostanival együtt 48 találkozót vívott meg, ezek közül 38-at zárt sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik