Élet-Stílus

Az FTC és a Győr is kikapott a BL-ben

A Ferencváros hazai pályán, a Győr idegenben szenvedett vereséget a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.

Miután az osztrák Hypo Niederösterreich eddig mind a három mérkőzését megnyerte, egyértelművé vált, hogy a csoport másik továbbjutó helyéért éppen a Ferencváros és Slagelse vív majd harcot. Ennek tükrében kulcsfontosságú volt a népligeti csata. Jól kezdett az FTC, a gyors támadásokat sikerült góllal befejezni, ám a több világklasszissal felálló dán csapat emberhátrányai alatt jobban összpontosított, és fordított, majd később lépéselőnybe került.

A második félidő rosszul indult: jól védekezett a dán csapat, a ziccereit pedig belőtte. Leganger is remekelt a kapuban (kilenc és fél percen át nem kapott gólt), és csapata egy 5-0-s rohammal faképnél hagyta a zöld-fehéreket. A hazaiak esélyei tovább csökkentek, amikor a 44. percben Kirsnert piros lapot kapott ellenfele lerántásáért. A hajrára elkedvtelenedett a Fradi, és a végén hatalmas lett a különbség.

A másik BL-csapatunk, a Győr az orosz Toljatti vendégeként kapott ki. A hazaiakat alaposan meglepte a Győr bátor játéka: a magyar bajnok az első negyedórában biztosan őrizte kis előnyét, majd Herr kapus bravúrjainak is köszönhetően a 17. percben már 12-7-re vezetett. Görbicz kétperces kiállítása alatt valamelyest csökkent a különbség, majd a lendületét megőrző Lada egyenlített, ám a szünetig sikerült visszavenni a Győrnek a vezetést.

A második félidő elején gyorsan fordított a játékvezetők által kicsit megsegített orosz gárda, de elhúzni nem tudott. A folytatásban együtt haladtak a csapatok,. A Győr képtelen volt visszavenni a vezetést, az egyenlítés viszont gyakran összejött. Az utolsó öt percben a hazaiak alig hibáztak, míg a győriek háromszor is eladták a labdát, így a Lada Toljatti nyerte meg a B-csoport rangadóját.

Női BL, 3. forduló:
D-csoport:
FTC-Slagelse (dán) 26-34 (13-15)

B-csoport:
Lada Toljatti (orosz)-Győr 31-29 (16-17)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik