Élet-Stílus

NBA: a Dallas nyerte a rangadót (videó)

A ligaelső Dallas ötről a hatra lépett a sorozatban aratott győzelmek számát illetően az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), a legutóbbi játéknapon a Lakerst fektette két vállra.

A bombaformában lévő texasi legénység legutóbbi 20 fellépéséből a 19. meccsét nyerte meg (zsinórban már hat diadalnál jár), és egyben visszavágott a Lakersnek, hiszen ezen időszak egyetlen vereségét éppen a kaliforniaiaktól szenvedte el január 7-én.


Péntekre virradóra a beteg Devin Harris felálló Mavericks könnyedén verte a nyugati riválisát; Josh Howard 29, Dirk Nowitzki 27 pontot tett a közösbe, míg átellenben Kobe Bryant 26-ig jutott. “Agresszívan és keményen harcoltunk, és igyekeztünk kikapcsolni Kobe-t a játékból” – árulta el a 19 pontos győzelem titkát Jason Terry, a texasiak 30 éves védője.

A nap másik találkozóján a Miami 104-101-re verte a sérülések miatt mindössze tíz embert felvonultató Indianát. A tavalyi nagydöntő MVP-je, Dwyane Wade 33 ponttal segítette a címvédőt, és a végjátékban az ő kosaraival lépett a győzelem útjára a Heat.


A térdműtéten átesett Shaquille O’Neal ezúttal sem húzott szerelést, a hegyméretű center szolgálataira várhatóan a jövő héten számíthat újra a Miami.

NBAm alapszakasz, 77. játéknap:
Miami Heat-Indiana Pacers 104-101


Dallas Mavericks-Los Angeles Lakers 114-95

Ajánlott videó

Olvasói sztorik