Élet-Stílus

Schumacher bemutatkozott új szerepében

A héten Michael visszatért a Ferrari csapatához, ahol el is kezdett dolgozni. Autóba nem ült, de besegített a munkába.

Miután vasárnap bemutatkozott a Ferrari 2007-es versenyautója, már hétfőn megkezdte a csapat a tesztelését. Egyelőre csak egyetlen példány készült el belőle, amivel Felipe Massa körözhetett, Kimi Räikkönennek még várnia kell.

Ködös, 4-6 Celsius-fokos hőmérsékletű időben zajlott a próba, ahol a brazil pilóta összesen 39 kört teljesített a fioranói, 2976 méter hosszú pályán. Massa legjobb körideje 58.360 másodperc volt az F2007-essel.

Az eseményen ott volt a csapat korábbi versenyzője, Michael Schumacher is, Jean Todt új asszisztense. A hétszeres világbajnok nem próbálta ki az autót, de a jövőben ez sem elképzelhetetlen, legalábbis ha hihetünk Luca di Montezemolónak, a Ferrari elnökének.

Mit is csinált akkor Schumacher? Felipe Massa elárulta: “Minden alkalommal, amikor visszamentem a boxba, a benyomásaimról kérdezett, és különféle információkat kért az autóról, illetve az autóból érkező számítógépes adatokkal kapcsolatban. Ezután ő a technikusokkal beszélte meg a dolgokat. Immár ő is egy közülük.” – mondta a brazil.

Massa egyébként elégedetten nyilatkozott az új együlésesről, véleménye szerint az F2007-es jobb, mint a tavalyi gép, a 248 F1. “A váltó jó, a motorból még többet lehet kihozni az új aerodinamikai elemeinkkel. A hosszabb tengelytáv nagyobb stabilitást ad, míg az első felfüggesztés fantasztikus, főleg irányváltásoknál és kanyarokban.” – árulta el Massa.

Január 23-án folytatja tesztprogramját a Ferrari Mugellóban, ahol már Kimi Räikkönen is autóba ülhet, ám vélhetőleg ő még csak a 2006-ossal próbálkozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik