Élet-Stílus

Nemzet Sportolója: 17 név a jelöltek listáján

Kedden éjfélkor lezárult a Nemzet Sportolója-választás első szakasza, a sport szakállamtitkárság tájékoztatása szerint a Puskás Ferenc halálával megüresedett helyre a különböző szervezetek és magánszemélyek eddig 17 személyt javasoltak.




Nemzet Sportolója: 17 név a jelöltek listáján 1

sport.lap.hu

Nemzet Sportolója: 17 név a jelöltek listáján 1
Nemzet Sportolója: 17 név a jelöltek listáján 3

A jelölések postára adásának határideje január 16. volt, ezért az átfutás miatt még előfordulhat, hogy további javaslatok érkeznek be.

A folyamat második szakaszában Elbert Gábor szakállamtitkár jövő szerdán egyeztetést folytat a jelöltekről a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége, a Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Sportújságírók Szövetsége egy-egy, állásfoglalásra jogosult képviselőjével. Ezt követően a Nemzet Sportolói a december 12-i megállapodásnak megfelelően a sport szakállamtitkárral közösen, a bírálati folyamat lezárásaként áttekintik a listát és a szándék szerint mindent elkövetnek annak érdekében, hogy konszenzussal hozzák meg – egy személyre irányuló – javaslatukat.

A cím elnyerésére javasolt sportoló nevét Elbert Gábor kezdeményezésére Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter terjeszti majd a kormány elé, amely határozattal dönt.

Az eddig jelölt személyek: Buzánszky Jenő (labdarúgás), Dunai Antal (labdarúgás), Fábián László(kajak-kenu), Fenyvesi Csaba (vívás), Ferjáncz Attila (autósport), Földi Imre (súlyemelés), Grosics Gyula (labdarúgás), Kárpáti György (vízilabda), Lemhényiné Tass Olga (torna), Markovits Kálmán (vízilabda), Monspart Sarolta (tájfutás), Palotai Károly (labdarúgás), Pap Jenőné Méray Kornélia (evezés), Pézsa Tibor (vívás), Sági Györgyné Rejtő Ildikó (vívás), Schmitt Pál (vívás), Török Ferenc (öttusa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik