Élet-Stílus

NHL: brillírozott a torkon lőtt kapus

A szezon során immár nyolcadszor őrizte meg kapuját a góltól Martin Brodeur, a New Jersey Devils kapusa az észak-amerikai profi jégkorongligában. Hibátlan produkciót nyújtott a Vancouver portása is, aki az előző estét még az intenzíven töltötte.

Roberto Luongo a Montreal elleni összecsapás előtti napon, az edzésen állt bele Daniel Sedin bombájába, ami a torkán találta el. A hálóőrt elővigyázatosságból kórházba szállították, és estére benntartották. Másnap Luongo parádés teljesítményt nyújtott a Vancouver kapujában, a montreali csatárok összes lövését hatástalanította.

„Kicsit émelyegtem az első harmadban, de aztán már nem volt probléma” – nyilatkozta a meccs hőse, akinek meg sem fordult a fejében, hogy nem véd magyar idő szerint szerdára virradóra. „Úgy éreztem, képes leszek jó teljesítményt nyújtani az előző napon történtek ellenére.”

A Canucks góljairól Josh Green, Lukas Krajicek, Ryan Kesler és Jan Bulis gondoskodott. A kanadai együttes a legutóbbi 10 meccséből kilencszer győztesen hagyta el a jeget, és ezzel átvette a vezetést az Északnyugati divízióban.

Hibátlan maradt Martin Brodeur is a New Jersey kapujában. Ez volt a rutinos kapus nyolcadik shutoutja az idei alapszakaszban, ami a legjobb mutató a ligában. Az Atlanti divízióban a New York Rangers egyre nagyobb hátrányba kerül az Ördögökkel szemben, akik a közvetlen rivális legyőzésével 10-pontosra növelték az előnyüket. A mérkőzés egyetlen gólját Brad Lukowich ütötte az első harmadban.

Már nem is meglepő, hogy a ligaelső ismét elbukott: az Anaheim ezúttal hazai pályán szenvedett vereséget a St. Louistól. A Blues remekül védekezett az első 40 percben, a félelmetes Ducks-támadósort gond nélkül semlegesítették, elöl pedig öt gólt lőttek a sérült első számú kapus, Jean-Sebastien Giguere helyén védő Ilya Bryzgalovnak. Az utolsó játékrészben már csak az eredménykozmetikázásra futotta Teemu Selanneék erejéből.

Az Atlantában a Los Angeles jókora zakót kapott, a hazaiaknál Marian Hossa három gólt vállalt, a Pittsburgh pedig Sidney Crosby és Erik Christensen 2-2 góljával intézte el az Islanderst.

NHL, alapszakasz, 102. játékap:
Atlanta Thrashers-Los Angeles Kings 6-2
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 5-2
Tampa Bay Lightning-Toronto Maple Leafs 2-4
New Jersey Devils-New York Rangers 1-0
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 2-3 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-Columbus Blue Jackets 4-5 – h.u.
Ottawa Senators-Washington Capitals 5-2
Montreal Canadiens-Vancouver Canucks 0-4
Anaheim Ducks-St. Louis Blues 2-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik