Élet-Stílus

Labdarúgó Eb és olimpia az MTV-n

A Magyar Televízió közvetítheti majd a 2008-as év két legnagyobb sporteseményét: a labdarúgó Európa-bajnokságot, illetve a pekingi olimpiát, de az idén is számtalan sportprogramot kínál a csatorna.




Labdarúgó Eb és olimpia az MTV-n 1

sport.lap.hu

Labdarúgó Eb és olimpia az MTV-n 1
Labdarúgó Eb és olimpia az MTV-n 3

„2007 a felkészülés, jogdíjfizetés éve. Úgy ütemeztük a kifizetéseket, hogy azok az idei, kicsit nyugisabb, a műsorgyártás szempontjából olcsóbb évre essenek. Ugyanakkor a sportközvetítések finanszírozásánál lehetőség van támogatók bevonására is” – nyilatkozta Schulek Csaba főszerkesztő, aki már tárgyalt is a vezető labdajátékok szövetségeinek irányítóival. Elmondása szerint a sportvezetők partnerek abban, hogy a nézők nyomon követhessék a hazai kosár-, kézi, vízilabda-bajnokságok eseményeit.


Ami az idei sportműsorokat illeti: a jövő héten kezdődik a műkorcsolya- és jégtánc Európa-bajnokság, ezt a vb követi március végén. A szabadprogramokat nagyrészt élőben sugározza a Magyar Televízió. Az év legnagyobb sporteseménye a melbourne-i úszó-vízilabda vb, de a Telesportnál remélik, hogy sok magyar sikert közvetíthetnek a kajak-kenusok világ- és Európa-bajnokságáról is.


A nemzeti főadó az idén megint ott lesz Talmácsi Gábor minden versenyén, a gyorsasági motorosok 18 vb-futamán, és ugyancsak folytatódnak a vezető közszolgálati televízió sportközvetítései a labdarúgó Bajnokok Ligája a tavaszi fordulókkal, egészen a május 23-ai döntőig. Szeptemberben kezdődik az újabb BL-évad, és a kézilabda BL is az MTV-n lesz látható.


Az idei esztendő legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi sporteseménye, a rövidpályás úszó Eb is a Magyar Televízió képernyőjére kerül majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik