Élet-Stílus

Hosszabbításban verte a címvédőt a Lakers (videó)

A washingtoni Gilbert Arenas ismét 50 pont fölé jutott, ráadásul ő dobta a dudastzó pillanatában a győztes triplát a Utah-nak. A San Antonio idegenben szenvedett vereséget, a Lakers pedig pontzáporos meccsen, óriási csatában verte a címvédőt.

Ugyan a 82. mérkőzésből álló alapszakasz feléhez sem érkeztünk el, de az MVP cím – hacsak nem felejt addig kosarazni – egyik fő várományosa a Washington védőjátékosa lehet. Arenas az utóbbi négy meccsén elbukó Utah ellen ismét parádézott, és 51 pontja mellett a döntetlenre álló mérkőzést eldöntötte egy triplával.

Az idei szezonban közel 30 pontos átlagot produkál Arenas, Michael Jordan és Kobe Bryant mellett az egyetlen olyan játékos, aki 15 mérkőzés alatt három alkalommal is 50 pont fölé jutott. Az utolsó két percben három triplát dobott, a büntetőit egytől-egyig bedobta, és ezzel eldöntötte az összecsapást. A Utahban a karriercsúcsot dobó (38 pont) Mehmet Okur és Carlos Boozer villogott (27 pont, 13 lepattanó).

A játéknap legizgalmasabb, és leglátványosabb mérkőzését Los Angelesben játszották. A Lakers nagy csatában verte a címvédő Miami Heatet, hiába szórt a tavalyi rájátszás MVP-je, Dwayne Wade 35 pontot. A hazaiak ásza, Kobe Bryant csak 25 pontig jutott, igaz, mellette még hatan zártak legalább 10 ponttal.

A rendes játékidőben egyik csapat sem tudott több ponttal ellépni ellenfelétől, a ráadásban azonban a Heat már nem tudta tartani a lépést a Lakersszel – elsősorban Kobe Bryant miatt. A Los Angeles klasszisa hat nagyon fontos pontot szerzett a hosszabbításban, és ráadásul mindig lélektanilag rendkívülien fontos pillanatokban, amikor közelebb férkőzött a tavalyi nagydöntőben diadalmaskodó Miami.

A Phoenix megszakítás nélkül 10-edszer diadalmaskodott Memphisben, főként Amare Stoudemire 42 pontjának köszönhetően. A minnesotai Mark Blount mindössze négy triplánál tart ebben a szezonban, de a legutóbbi sorsdöntőnek bizonyult Detroitban: a Timberwolves azzal biztosította be sikerét a hosszabbítás végén.

NBA, alapszakasz, 74. játéknap
New York Knicks-Sacramento Kings 102-97
Washington Wizards-Utah Jazz 114-111
Charlotte Bobcats-Milwaukee Bucks 91-99
Atlanta Hawks-Boston Celtics 100-96
Chicago Bulls-San Antonio Spurs 99-87
Philadelphia 76ers-Toronto Raptors 86-104
Detroit Pistons-Minnesota Timberwolves 90-94 – h.u.
New Jersey Nets-Indiana Pacers 105-95
Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 108-93
Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 122-137
Los Angeles Lakers-Miami Heat 124-118 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik