Élet-Stílus

Bayern-sztárt igazol a Juve

Kilenc év után otthagyja a Bayern München csapatát Hasan Salihamidzic, és a következő szezonban a Juventusnál folytatja pályafutását. A bosnyák futballista szerződése a szezon végén lejár, így a torinóiaknak nem kell átigazolási díjat fizetniük érte.

„Nagyon örülök az új kihívásnak, rendkívül kedvező ajánlatot kaptam Torinóból” – mondta a 30 éves futballista, aki 2001-ben lemondta a szereplést hazája nemzeti együttesében. Az Öreg Hölgynél négyéves szerződést ajánlottak Salihamidzicnek.

A torinói csapatban ismét játszhat Robert Kovaccsal, akivel még a bajor együttesben szerepelt együtt. Az olasz klubot nyáron a bundabotrány miatt a másodosztályba száműzték, de a csapat jó úton halad afelé, hogy jövőre visszakerüljön az élvonalba.

A játékos 1991-ben, 15 éves korában a háború elől menekült Németországba, és bevethető, csupaszív játéka miatt a szurkolók kedvence volt. Rendkívüli munkabírását korábbi csapattársa, Stefan Effenberg így jellemezte: „ez a srác minden éjjel úgy alszik, hogy konnektorba dugja az ujját, azért van ennyi energiája.”

A háromgyermekes édesapa a Bayernnel egyszer nyert Bajnokok Ligáját – a Valencia ellen a tizenegyespárbajban higgadtan értékesítette büntetőjét – és Világkupát, hatszor volt német bajnok és négyszer kupagyőztes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik