Élet-Stílus

Talmácsi autóval is dobogón

Dobogós hellyel debütált a Talmácsi Gábor által is irányított magyar, Brokernet Silver Sting versenyautó az első nemzetközi versenyén, a dubai 24 órás futamon.

A hétvégén A Moto GP 125 köbcentis géposztályában versenyző Talmácsi Gábor Dubaiban versenyzett, de nem egy kétkerekűvel, hanem a Brokernet Silver Sting elnevezésű, magyar fejlesztésű versenyautóval. Talma Rácz István és Barta Attila pilótákkal váltva vezette a Porsche motoros autót a 24 órás viadalon.

A verseny folyamán előbb a Silver Sting váltója ment tönkre, amit 35 perc alatt javítottak ki a szerelők. Később a bal hátsó féltengely tört el az autóban, és szervizkocsinak kellett bevontatnia a boxba a menetképtelen versenyautót. Ekkor 18 percet veszített a csapat, ám ennek ellenére sikerült a 43. helyen végezniük, a prototípus kategóriában pedig a 3. helyet szerezték meg.

“Fantasztikus verseny volt. Az éjszakai vezetéstől kicsit tartottam, de szinte hihetetlen, hogy egyforma köröket tudtam menni a nappali időmmel. Voltak a 24 óra alatt fordulópontok, amikor hinnünk kellett abban, hogy meg tudjuk csinálni.

Amikor a féltengely feladta a szolgálatot, azt hittem itt a vég. Nagy nehezen bevontattak a boxba – közben egyszer még a vontatókötél is elszakadt -, és a remek szerelőknek köszönhetően folytatni tudtuk a versenyt, nélkülük bizony nem ment volna” – nyilatkozta Talmácsi a futam után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik