Élet-Stílus

Rutinos ellenfelet kapott Balzsay

Eldőlt, hogy január 27-én Düsseldorfban a dél-afrikai Soon Botes ellen vívhatja meg nagyközépsúlyú kiválóságunk, Balzsay Károly pályafutása első tíz menetre tervezett mérkőzését.

Spotlight Boxing magyar öklözője honlapunknak elárulta, hogy két hét múlva a dél-afrikai félnehézsúlyú bajnok, Soon Botes ellen néz farkasszemet, aki a maga 36 mérkőzésével rutinos bokszolónak számít. A 33 éves bunyós eddigi profi pályafutása során huszonhat győzelmet és tíz vereséget tudhat maga mögött. Sikerei közül tizenöt alkalommal nem volt szükség a pontozólapok összeszámolásra.

Botes számára nem szokatlan a nagy menetszám, hiszen már szám szerint tizennégy címmérkőzésen van túl. Legnagyobb sikerei közé tartozik a nagyközépsúlyú és a félnehézsúlyú dél-afrikai bajnoki cím megszerzése, de bokszolt már a WBF, az IBO és a WBU világbajnoki címért is. Az utóbbi övet majdnem sikerült megszereznie, csupán szoros, megosztott pontozással maradt alul Norbert Nieroba ellen Németországban. Ismertebb legyőzött riválisai között találjuk a korábbi nagyközépsúlyú WBO interkontinentális bajnok Lolenga Mock nevét. A közel tizenhat éves pályafutása során olyan nevekkel mérte össze az erejét, mint Anthony Mundine, Robin Reid és Mads Larsen.

Legutóbbi mérkőzését tavaly október 27-én vívta Dél-Afrikában Dingaan Thobela ellen, akit a tizedik menetben idő előtt győzött le.

Mindenképpen méltó ellenfél vár Balzsayra (14-0-0; 10 KO), aki ezúttal ismét egy lépést tehet az első interkontinentális bajnoki címmérkőzése felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik